Witte chocoladetaart

Witte chocoladetaart

Van de eerste minuut dat ik wakker word tot ik ‘s avonds mijn ogen terug sluit, denk ik gewoon aan koken, eten en bakken. Ik droom er soms zelf van :-). Ik denk continu aan nieuwe receptjes, nieuwe smaakcombinaties maar ook de styling van gerechtjes of hoe ik ze op foto wil zetten … en zo gaat dat elke dag en I love it 😁. Zo zat deze witte chocoladetaart ook al een tijdje in mijn hoofd … een taartje met een lekkere krokante boterige korst een vulling met witte chocolade en mascarpone en ook de styling had ik al voor ogen “iets met veel bessen :-D”. Awel en toen ik de taart aan het afwerken was, werd dat beeld dat in mijn hoofd zat in de realiteit omgezet. En daar word ik nu eens gelukkig van. Oh ja en waar mijn hart helemaal een sprongetje van maakte, was bij de eerste hap. Zo “crazy” yummie!

Witte chocoladetaart

Dus ja, dit taartje moet dus zeker ook op jullie “baking bucketlist” komen.
“Pff maar moet ik echt zelf het deeg maken voor de korst”, niets moet natuurlijk. Je kan hier ook perfect taartdeeg van de winkel voor gebruiken. Dan wordt het een echt easy peasy taartje. Maar heb je nu toch wat tijd, dan raad ik jullie echt aan om het deeg eens zelf te maken. Is toch niet dat tikkeltje lekkerder. En nee, veel werk of tijd vraagt dat echt niet. En heb je een keukenmachine dan is het echt direct gefikst.

Witte chocoladetaart
Witte chocoladetaart

Ingrediënten korst

  • 110gr margarine/boter (koud)
  • snuifje zout
  • 90gr poedersuiker
  • 50gr amandelmeel
  • 1 ei
  • 200gr patisseriebloem
  • 1tl zeste van citroen

Extra > taartvorm

Ingrediënten vulling

  • 3 blaadjes gelatine
  • 100ml melk
  • 100ml room
  • 1tl honing
  • 1tl vanille essence
  • 220gr witte chocolade + extra om af te werken
  • 250gr mascarpone
  • Extra > blauwe bessen en of bramen

Bereidingswijze

Begin met het maken van het deeg van de taart.
Doe de bloem met het amandelmeel, poedersuiker, snuifje zout en zeste van citroen in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en meng even.
Voeg de blokjes koude boter toe en meng tot je kleine kruimels hebt.
Doe hierbij het ei en meng tot een mooi stevig deeg. Als het nog iets te droog aanvoelt, voeg dan een heel klein beetje (1 a 2kl) water toe tot je een mooie deegbal krijgt.
Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 30min of langer opstijven in de koelkast.
*
Haal het opgesteven deeg uit de koelkast en leg tussen 2 vellen bakpapier. Als het deeg iets te hard is, laat dan even op kamertemperatuur komen tot je het kan uitrollen in een ronde vorm tussen het bakpapier. Werk je met kleine taartjes, rol het deeg dan in porties uit.
Verwijder het bovenste vel bakpapier en leg met behulp van het onderste bakpapier het deeg in de vorm. Verwijder nu ook het tweede stuk bakpapier. Duw het deeg voorzichtig in de vorm en snij het resterende deeg weg.
Prik gaatjes in het deeg en zet de taartvorm nog 15min in de diepvries om op te stijven.
Eenmaal mooi opgesteven bak de taart in de oven op 170 graden voor ongeveer 25min (voor 1 grote taart) tot hij mooi goudbruin is, reken op ongeveer 15 a 20min voor kleine taartjes.
Haal uit de oven en laat afkoelen

Voor de vulling van de taart.
Week de blaadjes gelatine in koud water.
Breek de witte chocolade in kleine stukjes en doe in een mengkom.
Doe de melk, room, honing en vanille essence in een kookpotje en verhit tot net onder het kookput (niet laten koken). Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Meng goed zodat deze kunnen smelten.
Giet dit warme mengsel over de witte chocolade. Laat even staan zodat de chocolade kan smelten. Roer dan tot een mooie gladde massa.
Voeg de mascarpone toe en meng goed tot een mooie gladde massa.
Giet deze massa in de afgekoelde taartvorm.
Laat minstens 2 a 3h (of een nachtje) opstijven in de koelkast.

Werk de taart af met bessen en eventueel wat extra geraspte witte chocolade.

Smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.