Ga terug
Deze Taartjes met witte chocolade-roomkaas crème zijn de ideale Valentijns taartjes. Ze zij hebben een groot wow gehalte en zijn zo gemakkelijk en snel te maken. De korst is een klassiek zanddeeg met een kleurtje gevuld met een heerlijke botercrème op basis van roomkaas en witte chocolade.

Taartjes met witte chocolade-roomkaas crème

Deze Taartjes met witte chocolade-roomkaas crème zijn de ideale Valentijns taartjes. Ze zij hebben een groot wow gehalte en zijn zo gemakkelijk en snel te maken. De korst is een klassiek zanddeeg met een kleurtje gevuld met een heerlijke botercrème op basis van roomkaas en witte chocolade.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 tartelette vormpjes (7cm) of 1 taartvorm (+/- 20 a 22cm)
  • Spuitzak met spuitmondje

Ingrediënten
  

Zanddeeg

  • 120 gr patisseriebloem
  • 50 gr poedersuiker
  • 20 gr amandelmeel
  • 1 tl cacaopoeder
  • 75 gr boter (koud - in kleine blokjes)
  • 1 ei
  • rode kleurstof

Witte chocolade-Roomkaas crème

  • 200 gr witte chocolade
  • 200 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 180 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille essence
  • 250 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 75 gr pure chocolade (optioneel)

Instructies
 

Zanddeeg

  • Doe de bloem met het amandelmeel, poedersuiker en cacao in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en meng even.
    Voeg de blokjes koude boter toe en meng tot je kleine kruimels hebt.
    Begin met 1el losgeklopt ei toe te voegen. Laat even mengen, blijft het deeg nog wat droog voeg nog 1el toe tot je een mooie deegbal krijgt. Voeg niet te vlug ei toe, het duurt namelijk even alvorens je resultaat ziet. Voeg op het laatste ook nog wat rode kleurstof toe.
    Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 30min of langer opstijven in de koelkast
  • Rol na het opstijven het deeg uit op een bebloemd oppervlak of rol uit op bakpapier.
    Rol uit tot een dikte van zo'n 3mm. 
    Steek rondjes uit die iets groter zijn dan je tartelette vormpje. Leg het plakje deeg in het vormpje en duw goed aan, snij het overtollige deeg weg.
    Zet de vormpjes voor zo'n 10min in de diepvries.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de taartjes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12 a 15min.
    Haal uit de oven, laat ietwat afkoelen, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster

Witte chocolade-Roomkaas crème

  • Begin met het smelten van de witte chocolade. Doe dit au bain-marie. Roer regelmatig tot deze mooi gesmolten is. Laat dan volledig afkoelen.
    Let natuurlijk op dat de chocolade niet terug hard wordt.
  • Doe de boter, poedersuiker en vanille essence in een mengkom (van je keukenmachine) en klop deze wit en romig. Reken toch op zo'n 8 a 10min en schraap regelmatig de randen los.
    De boter moet bijna wit zien. Vervolgens voeg je de roomkaas toe samen met de gesmolten witte chocolade. Meng nog even kort tot een mooie gladde crème. Je kan de crème best nu nog even in de koelkast zetten om ietwat op te stijven. Natuurlijk ook niet te lang aangezien je de crème nog dient te kunnen spuiten.
    TIP !! Het kan zijn dat je crème zal beginnen shiften wanneer je de roomkaas en/of witte chocolade gaat toevoegen. Dit komt doordat er toch één ingrediënt toch nog te koud of te warm is en dan gaat ie shiften. Maar paniekeer niet en haal je haardroger boven. Terwijl je blijft mixen blaas je de warme luchtevan je droger langs de kanten van je mengkom (reken toch op zo'n 5min op z'n minst). Zo zullen alle ingrediënten dezelfde temperatuur krijgen en je zal een gladde crème krijgen.
  • Wat je nu kan doen is wat pure chocolade smelten en de binnenkant van de taartjes inwrijven met de gesmolten chocolade.
    Doe de crème in een spuitzak met spuitmondje en spuit toefjes in de taartjes.
    Bewaar de taartjes koel.
    Werk eventueel nog af met wat rode besjes of koekjes in de vorm van hartjes.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, botercrème, dessert, gemakkelijk dessert, Red velvet, roomkaas, taart, valentijn, witte chocolade, zanddeeg