6x herfstige soepjes

Marrokaanse pompoensoep met kokosmelk

En we zijn beland in mijn favoriete seizoen van het jaar … herfst.
Herfst staat voor mij voor gezelligheid, wandelen door de bladeren, de chauffage terug aan, jezelf induffelen in een super zacht dekentje met daarbij een tas warme choco of iets hartiger een lekkere kom soep. Soep, dat is typisch herfst.
Na enkele maanden van zomerse salades, is het eindelijk weer tijd voor soep! Iets wat hier tijdens de herfst- en wintermaanden elk weekend weer op mijn fornuis staat te pruttelen om er een hele week van te kunnen genieten. Elke week weer volop variëren met groenten, kruiden en ingrediënten! En om jullie wat te inspireren deel ik met jullie mijn favoriete 6x herfstige soepjes.
Welke is jullie favoriet?

Marrokaanse pompoensoep met kokosmelk

Een echte pompoensoep hoort bij de herfst, dit pompoensoepje is echter niet volgens het traditionele recept. Het is wel eentje met Marrokaanse invloeden met enorm veel smaak, pittigheid en kokosmelk.
Ontdek het recept hier 

Marrokaanse pompoensoep met kokosmelk

Bloemkoolsoep met curry

Een soepje dat echt elk seizoen heerlijk smaakt en dat is bloemkoolsoep. Ik ben nu eenmaal verzot op bloemkool. In combinatie met wat pittige curry krijgt dit soepje heel wat pittigheid en smaak.
Ontdek het recept hier

Bloemkoolsoep met curry

Smoky soep met linzen en zoete aardappel

Van een stevig soepje gesproken wel dat is deze smoky soep met linzen en zoete aardappel. Bomvol groenten, kruidig en die heerlijke smoky toets van het gerookt paprikapoeder. Een ideaal soepje voor op een kille herfstige dag.
Ontdek het recept hier

Smoky soep linzen zoete aardappel-4

Maaltijdsoep met kip en macaroni

Als lunch of als avondeten, deze stevige maaltijdsoep met kip en macaroni slaat altijd aan bij zowel groot als klein.
Ontdek het recept hier

maaltijdsoep-met-macaroni-kip-1

Tomaat-pompoensoep met halloumi croutons

Je kan tijdens de herfst niet genoeg pompoensoepjes eten en dat hoeft niet altijd volgens het traditionele recept. Voeg eens wat tomaat toe aan de soep en werk af met heerlijke halloumi croutons … dat is een portie heerlijk comfort food tijdens de herfst!
Ontdek het recept hier
Tomaat pompoensoep halloumi croutons-1

Italiaanse maaltijdsoep met pasta, witte bonen en andijvie

Van een stevig soepje gesproken, eentje dat perfect kan als lunch of als avondmaal.
Ontdek het recept hier

Maaltijdsoep pasta andijvie bonen-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.