Vorige maand, enkele dagen voor Kerstmis, was ik uitgenodigd voor een gezellige brunch in de splinternieuwe Le Pain Quotidien in Maasmechelen village. Buiten ijzig koud met gezellige kerstversiering, binnen lekker warm en cosy ingericht met enkele industriële en houten elementen. Net zoals bij de andere zaken van Le Pain Quotidien, zijn ook hier de verse zuurdesembroden en gemeenschappelijke tafel met daarop potten zelfgemaakte confituur en choco aanwezig. Vanaf nu kan je dus je shoppingtrip beginnen met een heerlijk ontbijtje of brunch alvorens de winkels onveilig te maken.
Voor mij was deze brunch, mijn allereerste ervaring met Le Pain Quotidien. Ze zijn nochtans in alle grootsteden te vinden, maar steeds ontglipt het mij om er eens binnen te springen. Deze brunch kwam dus ideaal om kennis te maken met hun menu, hun befaamd brood en het PR-team van Maasmechelen Village.
Gezelligheid troef aan onze grote houten tafel met daarop enkele potten bio confituur en bio choco, de koffie die in kommetjes worden geserveerd om je handen op te warmen … de filosofie van Le Pain Quotidien waarover ik had gelezen kwam helemaal tot leven.
Ja, ik ben een fan geworden en met de gekregen cadeaubon van Le Pain Quotidien ga ik zeker nog meer van hun menukaart uittesten in de toekomst.
In onze goodie bag zat niet enkel een cadeaubon van Le Pain quotidien, ook een klein schattig mini-cocotte van Le Creuset en een voucher van maar liefst 100eur van Maasmechelen Village. Time to shop shop shop baby!
En je hebt het misschien op Facebook of Instagram zien passeren, ik heb er mijn allereerste Le Creuset stoofpot van gekocht. Het was zo’n verscheurende keuze … kiezen tussen een handtas van Michael Korrs, kledij van Nike, een nieuw paar schoen van Ugg of een wondermooie turquoise kookpot van Le Creuset.
Het is dus duidelijk de kookpot geworden en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Een nieuwe kookpot vraagt dan natuurlijk om een receptje en het is er eentje geworden dat perfect past bij dit triestig koud weer … een goede stevige maaltijdsoep met macaroni en kip.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 3 wortelen
- 2 takjes selder
- 1 rode paprika
- 4 teentjeslook
- 3el bloem
- 1l kipbouillon
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1kl suiker
- 2 laurierblaadjes
- 1kl gedroogde oregano
- 1kl gedroogde basilicum
- 1/2tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 170gr macaroni pasta
- Olijfolie
- Peper en zout
- Om te serveren > Parmezaanse kaas en verse basilicum
Bereidingswijze
Snij de kipfilets in kleine hapklare stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een ruime kookpot/ stoofpot.
Bak hierin de blokjes kip tot ze bijna gaar zijn. Schep dan uit de pot en zet even opzij.
Terwijl de blokjes kip bakken, kan je de groenten snijden.
Pel de ui en hak fijn.
Pel de look en hak fijn.
Schil de wortelen en snij in dunne schijfjes.
Was de takjes selder en snij in kleine blokjes.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
Doe terug een scheutje olijfolie in de kookpot en fruit hierin de ui glazig.
Voeg dan de overige fijngesneden groenten hierbij en laat 2min meebakken.
Doe dan de bloem bij de bakkende groenten, roer goed en laat 1min meebakken.
Voeg dan de bouillon, blokjes tomaat en kruiden toe. Roer even goed en breng aan de kook.
Eenmaal aan de kook, laat de soep ongeveer 20min zachtjes sudderen.
Voeg dan de blokjes kip en macaroni toe en laat nog ongeveer 10min garen tot de pasta gaar is.
Je kan de soep nu al eten maar de volgende dag is ze nog beter.
Serveer de maaltijdsoep met een beetje Parmezaanse kaas en basilicum
Smakelijk!