Spinazie omelet + review GreenPan

spinazie-omelet-greenpan-review-2

Maandag 2 januari, de postbode stond voor mijn deur met mijn eerste foodpost van het jaar. En meteen eentje dat ik de komende weken, maanden en jaren nog veel ga gebruiken, ik heb het dan ook over een GreenPan.
Het pannenmerk dat voor “gezond, ecologisch en eenvoudig” staat, heeft sinds kort een nieuwe collectie nl. Wood-Be.
Deze pannen hebben een ietwat vintage look gecombineerd met technologie van hoog niveau. Typerend aan deze nieuwe collectie is de handgreep met houtprint en een romige wiite coating.

GreenPan

Wat maakt een GreenPan nu zo speciaal?
Traditionele antikleefpannen hebben een PTFE-laag. Als deze laag boven de 260 graden wordt verhit dan breekt de stof af en komen er giftige gassen vrij. Deze vrijgekomen giftige gassen zijn schadelijk voor het ademhalingskanaal. GreenPan werkt niet met PTFE-laag, wel met Thermolon antikleeftechnologie. Wanneer de pan overhit geraakt, zullen er geen giftige dampen vrijkomen en de antikleeflaag zal niet afschilferen.
Bij het aanbrengen van de Thermolon laag wordt er minder energie verbruikt, met als resultaat 60% minder CO2 uitstoot. Een zo klein mogelijke impact op het milieu bij het produceren, dat is iets waar GreenPan steeds naar zal streven.
Thermolon is dus niet enkel een stuk beter voor je gezondheid als het milieu, het is ook een betere warmtegeleider met als resultaat betere bakresultaten en voedsel dat mooi gelijkmatig bakt.
Dat was dus de theorie, nu aan de bak en bakken maar!

spinazie-omelet-greenpan-review-2

Mijn eerste gerechtje in mijn mooie nieuwe pan, werd een “vervormd” receptje van Donna Hay nl. een omelet met spinazie. Een omelet a la Donna Hay, is niet zo maar even eieren klutsen en daarbij alle ingredienten mengen. Typerend aan haar omeletten is dat zij de eiwitten stijf klopt en deze mengt onder de rest van de ingrediënten met als resultaat een heerlijke “fluffy” omelet.
En mijn nieuwe pan? Deze heeft de eerste test met verve doorstaan!
Naar mijn gevoel, heb ik minder olie moeten gebruiken dan bij mijn andere pannen. De omelet kreeg een mooie gelijkmatige garing en bleef vooral niet plakken (wat ik soms wel eens voorheb). En achteraf, was de pan meteen proper zonder enig schrobwerk.
Dus voor design 10/10, gebruiksgemak 10/10 en resultaat 10/10!

spinazie-omelet-greenpan-review-2

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 200gr spinazie (vers)
  • 4 eieren
  • 80ml melk
  • 30gr geraspte kaas
  • 100gr doperwtjes (diepvries)
  • Ricotta
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Optioneel > gerookte zalm en bieslook

Bereidingswijze

Blancheer de erwtjes in licht gezouten water, giet af en spoel onder koud water.
Zet even opzij.

Doe de spinazie in een blender of foodprocessor en mix tot een fijne massa.
Doe dit mengsel in een mengkom.
Scheid de eieren.
Doe de eierdooiers, geraspte kaas, melk, peper en zout bij de spinazie. Meng goed.

Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig onder het mengsel van spinazie.

Verhit een anti-kleefpan met een scheutje olijfolie.
Schep hierin 2 a 3el van het eimengsel, duw iets platter met je lepel en bak de omelet.
Doe hetzelfde met de rest van het eimengsel.

Serveer de omelet met een beetje ricotta, de erwtjes, eventueel gerookte zalm en werk af met geraspte Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.