Waarom net nu?
Waarom net nu deze overheerlijke chocolademousse posten wanneer de meerderheid van de mensen net met goede gezonde voornemens zijn begonnen?
Heel simpel, het is te lekker om niet te delen plus af en toe zondigen is een “must” om die gezonde levensstijl te kunnen volhouden.
24h op 24h – 7 dagen op 7 super healthy door het leven gaan kan niemand volhouden dus zo nu en dan eens goed zondigen kan geen kwaad. Maak van dat moment net het beste moment van die week, dus geen gematigd lekker koekje of een simpele puddingske, ga voor iets wat “sensationeel” smaakt en geniet voor 200%.
Ik moet niet lang nadenken waarmee ik wil zondigen … chocolade natuurlijk! Gewoon een stukje van die goddelijkheid is al oke, verwerkt in een chocolademousse is nog veel beter! En om je momentje van “zondigheid” nog wat beter te maken … in de topping zit ook nutella verwerkt. Geen verdere commentaar, gewoon maken en genieten 😉
Ingrediënten chocolademousse (5 potjes)
- 200gr melkchocolade
- 1 vanillepeul
- 25gr geroosterde hazelnoten*
- 240ml room
Ingrediënten nutella ganache
- 60ml room
- 60gr melkchocolade
- 2el nutella
Optioneel > nog wat extra geroosterde hazelnoten om te serveren
Bereidingswijze chocolademousse.
Hak of blend de hazelnoten tot kleine kruimeltjes.
Schraap alvast de zaadjes uit de vanillepeul.
Breek de chocolade in kleine stukjes, doe in een (meng)kom en snelt rustig au bain-marie.
Eenmaal de chocolade mooi gesmolten is, haal de kom direct uit het water. Doe hierbij de vanillezaadjes en fijngehakte hazelnoten. Meng goed en laat op kamertemperatuur komen.
Klop de room op. De room moet ietwat stevig zijn maar ook niet bijna boter.
Doe de room in porties bij het chocolade mengsel en
Schep een beetje van de opgeklopte room bij het chocolademengsel en spatel dit door de massa tot alles mooi gemengd is.
Verdeel de mousse over de potjes en laat de mousse 1 a 2u alvast opstijven.
Bereidingswijze nutella ganache.
Verwarm de room, laat net niet koken.
Breek ondertussen de chocolade in kleinere stukjes.
Giet de room over de chocolade en roer tot een gladde chocoladesaus.
Schep hierbij de nutella en roer tot een gladde ganache.
Lepel een beetje ganache bovenop de chocolademousse en laat terug ongeveer 1h opstijven in de koelkast.
Voor het serveren, hak nog wat extra hazelnoten grof en strooi dit over de mousse
Smullen maar !