Omgekeerde ananascake

omgekeerde-ananascake

Even een blik achter de schermen, ik heb een geweldige vriend die elke dag kritisch mijn gerechtjes proeft en samen hebben wij een chocolade labrador “Loo”. Ondertussen loopt ze hier bijna 5 jaar rond en “I love her to death”. Ze heeft haar eigen karaktertje waarin ik mezelf soms herken … Koppig, over het algemeen heel rustig maar soms komt haar zotte kant boven en ze houdt enorm van eten. Dat laatste hebben we dus zeker gemeen met elkaar 🙂

loo

Ik mag dus vooral geen eten onbewaakt achterlaten op het keukenaanrecht, anders is het binnen de 5 seconden weg. Soms vergeet ik dat nog wel eens met als gevolg bye bye eten en een heel gelukkige hondje dat nog volop de kruimels van de vloer aan het likken is.
Ook deze cake heeft dit lot ondergaan, naar mijn menig had ik deze ver genoeg gezet om niet “gepikt” te worden, blijkbaar nog niet ver genoeg voor Loo.
Ik zat nog geen 5min in de zetel, al aan het watertanden om van die cake te proeven, toen het kwaad geschiedde. Geen kruimel schoot er nog over … bazinnetje boos en een heel happy hondje.
De goesting om diezelfde dag nog iets te bakken ontbrak, nochtans is er amper werk aan deze omgekeerde ananascake.
Gelukkig was de goesting er de volgende dag terug en is de cake er alsnog gekomen, zonder ongelukjes deze keer en op een veilige hoogte zodat Loo geen tweede cake kon binnenspelen.
Na de eerste hap van de ananascake, begreep ik de hond wel waarom er zelfs geen kruimel overbleef, zo lekker!

omgekeerde-ananascake

Ingrediënten

  • 188gr zelfrijzende bloem
  • 85gr boter (op kamertemperatuur)
  • 200gr suiker (+ 1el extra)
  • 2 eieren
  • vanille essence
  • 120ml ananassap
  • enkele plakjes verse ananas

Extra > cakevorm/ springvorm + bakpapier

omgekeerde-ananascake

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de cakevorm in en beleg de bodem met bakpapier.
Strooi 1el suiker over de bodem en leg hierop de plakjes verse ananas.

Klop de suiker met de boter los. Voeg ook enkele druppeltjes vanille essence toe.
Voeg dan één voor één de eieren toe en meng goed.
Doe de helft van de bloem bij dit mengsel en meng goed, schraap eventueel de zijkanten los.
Giet nu het ananassap bij het deeg en meng terug goed.
Voeg nu nog het tweede deel van de bloem toe en klop tot een mooi egaal deeg.
Schep het deeg in de bakvorm en bak de cake ongeveer 60 a 70min in de oven.

Check met een sateprikker of de cake gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Bewaar de cake luchtdicht.

Smullen maar !

omgekeerde-ananascake

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.