Verse smaakvolle tomaten recht uit de moestuin van m’n schoonouders, daar kan alleen maar een lekker smaakvol gerechtje uit voortvloeien, in dit geval een heerlijke tomatensoep. Er gaat toch niks boven zelfgemaakte soep en al zeker niet boven tomatensoep, de oerklassieker.
En weet je wat die oerklassieker nog dat tikkeltje beter maakt?
Pompoen … Dat had je zeker niet verwacht! Jullie hadden waarschijnlijk gehaktballetjes verwacht 🙂 . De pompoen maakt de soep lekker romig en fluweelzacht, iets was ik bij de grootmoeder heb ontdekt.
Natuurlijk kan je er gehaktballetjes aan toevoegen, ik heb deze keer echter voor iets anders gekozen meer bepaald halloumi. Ja, die Cypriotische kaas die zich ideaal leent tot grillen en waarvan je perfecte croutons kan maken om bij de soep te serveren.

Ingrediënten
- 800gr pompoen (in blokjes)
- 800gr tomaten (vers)
- 2 wortelen (in blokjes)
- 1 ui (grof gehakt)
- 2 teentjes look (fijngehakt)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1,5l kipbouillon
- Blokje Halloumi
- Peper en zout
- Olijfolie
- Optioneel Za’atar
Bereidingswijze
Verhit een kookpot met een scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui mooi glazig.
Voeg dan de blokjes pompoen, wortel en look toe en laat even meebakken.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, roer goed en laat 1min meebakken.
Als laatste voeg je de blokjes tomaten toe samen met de bouillon.
Breng aan de kook.
Laat zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout.
Voor het serveren, snij de halloumi in kleine blokjes.
Verhit een pan met een scheutje olie en bak hierin de kaas (best in porties) mooi goudbruin.
Haal ui de pan en strooi hierover optioneel een beetje za’atar.
Schep de soep uit in een kom en werk af met enkele blokjes halloumi
Smakelijk!