Tomaat-Pompoensoep met halloumi croutons

Tomaat pompoensoep halloumi croutons-1

Verse smaakvolle tomaten recht uit de moestuin van m’n schoonouders, daar kan alleen maar een lekker smaakvol gerechtje uit voortvloeien, in dit geval een heerlijke tomatensoep
Er gaat toch niks boven zelfgemaakte soep en al zeker niet boven tomatensoep, de oerklassieker.
En weet je wat die oerklassieker nog dat tikkeltje beter maakt?
Pompoen
Dat had je zeker niet verwacht! Jullie hadden waarschijnlijk gehaktballetjes verwacht 🙂
De pompoen maakt de soep lekker romig en fluweelzacht, iets was ik bij de grootmoeder heb ontdekt.

Tomaat-Pompoensoep  met halloumi croutons

Natuurlijk kan je er gehaktballetjes aan toevoegen, ik heb deze keer echter voor iets anders gekozen meer bepaald halloumi. Ja, die Cypriotische kaas die zich ideaal leent tot grillen en waarvan je perfecte croutons kan maken om bij de soep te serveren.

Tomaat-Pompoensoep  met halloumi croutons
Ingrediënten

  • 800gr pompoen (in blokjes)
  • 800gr tomaten (vers)
  • 2 wortelen (in blokjes)
  • 1 ui (grof gehakt)
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1,5l kipbouillon
  • Blokje Halloumi
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Optioneel Za’atar

Tomaat-Pompoensoep  met halloumi croutons

Bereidingswijze

Verhit een kookpot met een scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui mooi glazig.
Voeg dan de blokjes pompoen, wortel en look toe en laat even meebakken.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, roer goed en laat 1min meebakken.
Als laatste voeg je de blokjes tomaten toe samen met de bouillon.
Breng aan de kook.
Laat zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout.

Voor het serveren, snij de halloumi in kleine blokjes.
Verhit een pan met een scheutje olie en bak hierin de kaas (best in porties) mooi goudbruin.
Haal ui de pan en strooi hierover optioneel een beetje za’atar.
Schep de soep uit in een kom en werk af met enkele blokjes halloumi

Smakelijk!

Tomaat-Pompoensoep  met halloumi croutons

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.