Heb jullie vorige week ook zo genoten van het eerste lente zonnetje?
Zalig om dat eerste zonnetje weer te mogen verwelkomen, het geeft je terug energie.
Op donderdag was ik gewoon niet te stoppen … om 9h had ik al 10km op de teller, dan met vol overgave me op het terras gestort en dan moest er nog gekookt worden. Normaal zou ik doodop geweest zijn maar dat zonnetje gaf mij zo veel energie dat ik bleef doorgaan.
Niet alleen de zon gaf mij energie voor 100 man, ook dit stevig soepje zal er wel iets voor tussen hebben gezeten. Het mag dan wel lente zijn, soep smaakt altijd en zeker deze met linzen, zoete aardappelen en een “smoky” toets.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 wortelen
- 2 (medium) zoete aardappel
- 1/2 chilipeper
- 3el tomatenpuree
- 200gr linzen
- 1tl komijnpoeder
- 1tl gerookt paprikapoeder
- 400gr tomatenblokjes (uit blik)
1,5l bouillon - Olijfolie
- Peper en zout
- Optioneel > 4 tortilla’s
Bereidingswijze
Pel de ui en hak fijn.
Pel de look en hak fijn.
Hak het chilipepertje fijn.
Schil de wortelen en zoete aardappelen en snij in blokjes.
Verhit een stoofpot/kookpot met een scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui mooi glazig( laat niet bruin worden).
Voeg dan de fijngehakte look, chilipeper, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder toe. Roer goed en laat 1min meebakken.
Schep dan hierbij de tomatenpuree, roer goed en laat ook 1min meebakken.
Voeg als laatste de linzen, tomatenblokjes, bouillon en snuifje zout toe. Breng aan de kook.
Laat de soep ongeveer 40 a 45min zachtjes sudderen tot de groenten en linzen gaar zijn.
Serveertip > heel lekker hierbij zijn korstjes van tortilla’s.
Snij de tortilla’s in kleine plakjes.
Verhit een pan met een goede scheut olijfolie en bak hierin de plakjes tortilla’s mooi goudbruin.
Laat even uitlekken op keukenpapier.
Serveer de soep met de tortillakorstjes
Smakelijk!