Sinds een maand ben ik terug aan het lopen, na een winterbreak van 4 maanden.
Niet dat ik tijdens de wintermaanden heb stilgezeten, integendeel 5x per week HIIT training + 1 les bodypump + 1 les spinning + cardiotraining.
Ja, noem mij dus gerust een sportfreak!
Nu het ‘s ochtends vroeger licht is, skip ik wat meer de cardiotraining in de fitness en trek ik mijn loopschoenen aan voor een toertje van 5 of 10km.
Heerlijk om je dag zo te beginnen, je ziet de zon opkomen, de frisse lucht die je inademt, de adrenaline die vrijkomt tijdens het lopen. I LOVE IT! Vol energie kan ik zo mijn werkdag beginnen.
Bij al dat lopen en sporten hoort natuurlijk de juiste voeding en daar horen ook tussendoortjes bij!
De ene keer is dat een appel met pindakaas, de andere keer een rijstkoek met pindakaas een aardbeien, yoghurt met granola en soms ook deze “healthy” truffels met chocolade en amandel.
Ik bedoel dan geen truffels gemaakt met boter en chocolade, wel truffels gemaakt op basis van dadels, amandelpasta en cacao.
Ingrediënten
- 10 medjool dadels
- 3el amandelpasta*
- 1el kokosolie (ongesmolten)
- 2el kokospoeder
- 2el cacaopoeder
- vanille essence
- amandel essence
- 25gr amandelmeel + 1el kokospoeder om de truffels in te rollen
*amandelpasta kan je makkelijk vinden bij Albert Heijn, natuurwinkel of online bij Pit & Pit
Je kan eventueel ook pindakaas gebruiken.
Bereidingswijze
Ontpit de dadels en doe in een blender of foodprocessor.
Mix tot een grof mengsel.
Voeg de amandelpasta en kokosolie toe en mix tot een iets gladdere massa.
Voeg als laatste het kokospoeder, cacaopoeder, vanille en amandel essence toe.
Mix tot een mooi plakkerig geheel. Is niet plakkerig genoeg, voeg dan nog een klein beetje amandelpasta toe.
Rol balletjes van dit mengsel en rol de balletjes door het mengsel van amandelmeel en kokospoeder.
Zet minstens 30min in de koelkast.
Bewaar de balletjes in de koelkast
Smullen maar!