Ja, je leest het goed … een chocoladetaart met slechts 2 ingredienten.
Wat zou naast chocolade het tweede ingrediënt zijn?
Heel simpel, dat zijn eieren.
Ik denk dat iedereen deze 2 ingredienten wel standaard in huis hebben, dus deze taart kan je op elk moment van dag maken. Altijd handig als je ineens een “craving” krijgt naar chocolade of taart of naar beide.
Hoe zit het nu met smaak van deze taart met slechts 2 ingredienten?
Neem het van mij aan, de smaak zit echt goed! Je proeft heel rijkelijk de chocolade en is luchtig door het opgeklopte eiwit. Ze is misschien “ietsiepietsie” droog maar dat kan je makkelijk oplossen door de taart te serveren met wat opgeklopte room en vers fruit.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 110gr melkchocolade
- 110gr pure chocolade
- Extra > vers fruit en opgeklopte room om af te werken
Extra > springvorm (+/- 20cm) + bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Eenmaal gesmolten, zet even opzij en laat ietwat afkoelen.
Splits ondertussen de eieren.
Klop de eiwitten stijf op.
Meng de eidooiers met de gesmolten (ietwat afgekoelde) chocolade.
Meng hieronder in porties het eiwit. Doe dit voorzicht en niet te lang anders roer je alle lucht uit het eiwit.
Giet het deeg in de bakvorm en bak de cake 30min in de oven.
Zet na 30min de oven uit, zet de oven op een kiertje en laat de cake zo volledig afkoelen.
Eenmaal afgekoeld en net voor het serveren, versier de taart met verse fruit en serveer met opgeklopte room.
Smakelijk!