Polpette van aubergine met tomatensaus

Polpette van aubergine met tomatensaus-1

Wij noemen het gehaktballen, de fransen boulette, de Amerikanen meatballs en de Italianen Polpette.
Dit gerechtje is dus vertaald “balletjes in tomatensaus”, correctie vegetarische balletjes in tomatensaus.
Inderdaad in deze balletjes zit geen grammetje vlees en neem het van mij aan, niemand zal het merken. Zelfs mijn “carnivoor” is er helemaal ingelopen.

Polpette van aubergine met tomatensaus-1

Deze polpette bestaat uit geroosterde aubergines, pijnboompitten, mozzarella, paneermeel en ei en smaakt bijna identiek naar een gewone gehaktbal. Dit is dus een heerlijke vegetarisch gerechtje dat ideaal past bij “dagen zonder vlees” en voor iedereen die toch begint te hunkeren naar de smaak van vlees.

Polpette van aubergine met tomatensaus-1

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 aubergines
  • 125gr mozzarella
  • 50gr pijnboompitten (geroosterde)
  • 70gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 eieren
  • 1 takje rozemarijn
  • 70gr paneermeel
  • 800gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 3 teentjes look (fijngehakt)
  • 1kl (gedroogde oregano)
  • 1tl suiker
  • Peper en zout
  • Olijfolie
    Polpette van aubergine met tomatensaus-1Polpette van aubergine met tomatensaus-1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de aubergine in kleine blokjes en leg in een ovenschaal. Overgiet royaal met olijfolie en kruid met peper en zout.
Rooster de aubergine 30min in de oven tot ze mooi zacht zijn. Roer tijdens het bakken regelmatig door de blokjes.

Ondertussen kan je tomatensaus al maken.
Verhit in een stoofpotje een scheutje olijfolie en bak hierin even de knoflook (laat niet bruin worden).
Voeg de tomatenblokjes toe samen met de suiker, oregano, 200ml water en kruid met peper en zout.
Laat 10min zachtjes sudderen.

Snij ondertussen de mozzarella in kleine blokjes en hak de naaldjes van het takje rozemarijn fijn.
Doe de mozzarella, fijngehakte rozemarijn, pijnboompitten en parmezaanse kaas in een mengkom. Voeg de zachte blokjes aubergine toe samen met de eieren en paneermeel. Meng goed.
Rol hiervan balletjes en leg op een beklede bakplaat.
Bak de balletjes nog 20min in de oven (180 graden) tot ze mooi goudbruin zijn.

Serveer de balletjes met de tomatensaus.
Hierbij kan je een stukje brood serveren, pasta of een stukje vlees.

Smakelijk!

Polpette van aubergine met tomatensaus-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.