Gevulde courgettes

Gevulde courgettes

Gevulde groenten zijn altijd een succes als je het mij vraagt!
Je hebt er 101 mogelijkheden en variaties mee dus ze zullen nooit vervelen. Op m’n blog staan al enkele receptjes van gevulde groenten zoals aubergine en tomaat en aan de statistieken te zien, houden jullie er ook enorm van! Hier thuis is het altijd een succes, iets wat ik gerust elke week op tafel mag zetten 😃. En daarom heb ik een leuk nieuw receptje bedacht voor gevulde groente, meer bepaald gevulde courgettes.

Gevulde courgettes

De vulling heeft heel veel weg van Chili con carne door het gehakt, bonen, tomaat en kruiding. Enkel is deze vulling iets sneller klaar dan een echte chili con carne. Heb je nu per toeval de enige echte chili con carne gemaakt en je hebt nog wat over, wel vul er gewoon courgettes mee op. Lekker en origineel!

Gevulde courgettes

Gevulde courgettes

Ingrediënten (ongeveer 4 personen)

  • 4 a 5 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 400gr gehakt
  • 200gr rode/zwarte bonen
  • 150gr mais (uit blik)
  • 2 tomaten
  • 350gr passata
  • 1tl komijnpoeder
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • Limoensap
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Feta

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Gebruik je lange courgettes, halveer ze en hol ze wat uit. Je kan dit eventueel gebruiken in de vulling.
Gebruik je bolcourgettes, snij dan de hoedje van de courgettes en hol uit.
Leg de courgettes in een ovenschaal, giet over elke courgette een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
Bak de courgettes 15min in de oven. Haal dan uit de oven en zet even opzij.

Terwijl de courgettes bakken, kan je de vulling maken.
Pel de uit en look en hak fijn.
Spoel de bonen en mais af.
Snij de tomaat in blokjes.
Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui mooi glazig.
Doe dan het gehakt bij in de pan met ui en bak rul.
Voeg dan de look, komijnpoeder en gerookt paprikapoeder toe en laat 1min meebakken. Voeg op het laatste de bonen, mais, blokjes tomaat en passata (en eventueel de uitgeholde stukjes courgette) toe.
Meng goed en breng op smaak met een beetje limoensap en peper en zout.
Vul de courgettes op met de vulling. Verkruimel hierover een beetje feta en bak de courgettes nog eens ongeveer 10min in de oven.

Serveer direct eventueel met wat blaadjes koriander, schijfjes limoen en wat zure room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.