Koud herfstig weer vraagt om een hartverwarmend herfstsoepje en wat schreeuwt er meer herfst dan pompoenen. Geen traditionele pompoensoep, wel een exotische Marrokaanse pompoensoep met kokosmelk. Een soepje met enorm veel smaak, power, pittigheid en kokosmelk.
Kokosmelk in soep?
Ja hoor, door de pittige Marrokaanse kruiden heeft de soep toch een romig element nodig om een beetje af te blussen. En geloof mij de combinatie pompoen, kruiden en kokosmelk is heerlijk en bovendien voedzaam en gezond!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 900gr pompoen
- 3 teentjes look
- 1tl madras curry (of kerriepoeder)
- 1tl gerookte paprika
- 1/2tl komijn
- 1/2tl cayenne peper
- een snuifje kaneel
- 1/2tl verse blaadjes tijm (fijngehakt) of gedroogd
- 400ml kokosmelk
- 600ml bouillon
- Peper en zout
- Olijfolie
- Eventueel extra om te serveren > feta, pistachenoten en granaatappelpitjes
Bereidingswijze
Pel de ui en snij in blokjes (hoeft niet klein of fijn te zien aangezien de soep toch gemixt wordt).
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in blokjes.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes.
Pel de look en hak fijn.
Verhit een kookpot met een goede scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui aan.
Doe hierbij de blokjes pompoen, paprika, look + kruiden, roer om en laat even meebakken.
Blus met de kokosmelk en de bouillon. Breng aan de kook en laat de soep zachtjes sudderen voor ongeveer 25min tot de pompoen mooi gaar zijn.
Mix de soep. Vind je de soep iets te dik doe hierbij nog een beetje warm water en laat de soep nog even doorkoken.
Breng de soep eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
Serveertip > serveer de soep met blokjes feta, pistachenoten en granaatappelpitjes
Nog meer pompoen inspiratie nodig? Check dan zeker ook deze receptjes
Al veel pompoensoepjes gemaakt maar deze is echt perfect van smaak, ook lekker met de feta en de pistachenootjes erover, ik had geen granaatappelpitjes maar zonder is die ook echt heerlijk!
Was echt top!!
Weinig werk, snel klaar en gewoon super lekker
Mercikes
Tip: vervang 4 kruidenpotjes door 1 Marokkaans kruidenpotje 🙂
De 4 kruiden die Elien noemt: kaneel, komijn, paprika en cayenne, vind je dikwijls terug in de typisch Marokkaanse kruidenmengeling Ras el Hanout.
Dus voorgaande 4 kruiden in Elien’s recept vervangen door 2 tl Ras el Hanout, en je 2 verschillende smaken met hetzelfde recept.
Smakelijk!