Pompoen pannenkoeken

Pompoen pannenkoeken

De courgette madness zijn we nog maar net doorgekomen en de volgende madness staat al voor de deur … pompoenen! Dus lieve volgers alvast mijn excuses voor de pompoen spam 🙂 . De nodige liters pompoensoep steken al in mijn diepvries, mijn favoriete pompoenkoekjes zijn ook al uit mijn oven gekomen en vandaag deel ik met jullie deze zalige pompoen pannenkoeken. Perfect om de dag mee te beginnen of als tussendoortje.

Pompoen pannenkoeken

Bakken met pompoen kan dus perfect en meestal gaat dit gepaard met de bekende “Pumpkin Spice”. Die kruidenmix klinkt je misschien bekend in de oren als je tijdens de herfstmaanden bij Starbucks passeert voor de bekende “Pumpkin Spice latte”. Een kruidenmix die je hier moeilijk zal vinden, je kan hem zelf maken maar dan heb je wel heel wat potjes nodig. Of je kan even een ticketje naar de States boeken maar is misschien wel wat duur 😀 of je gebruikt gewoon speculaas/koekkruiden.

Pompoen pannenkoeken

En hoe gaat die pompoen dan in de pannenkoeken? Je maakt eerst een pompoenpuree. Een puree die je kan maken door gewoon pompoen gaar te koken, goed laten uitlekken en dan pureren. Of je kan de pompoen ook garen in de oven, dit duurt iets langer maar je puree zal dan minder vochtig zijn.

Pompoen pannenkoeken

Ingrediënten (+/- 15 pannenkoekjes)

  • 170gr pompoenpuree (*)
  • 2 eieren
  • 160ml melk (gewone melk of amandemelk)
  • 2tl vanille essence
  • 1el maple syrup (of honing)
  • 135gr havermout
  • 2tl bakpoeder
  • 1kl koekkruiden of speculaaskruiden
  • Olie
  • Extra om te serveren : 1 appel + 1 peer + handvol noten + handvol rozijnen + kokosolie + snuifje kaneel

(*) Schil de pompoen, kook hem gaar in water (zonder kruiden), giet af, zet even terug op het vuur en kook het vocht eruit. Laat volledig afkoelen en mix tot een puree.

Bereidingswijze

Doe de pompoenpuree, eieren, melk, vanille essence, maple syrup, havermout, bakpoeder en kruiden in een blender en mix tot een glad beslag.

Verhit een pan met een scheut olie en bak hierin kleine pannenkoekjes mooi goudbruin.

Snij ondertussen de appel en peer in kleine blokjes.
Verhit een pan met een koffielepel kokosolie, bak hierin de appel en peer mooi zacht. Voeg op het laatste rozijnen, grof gehakte noten en snuifje kaneel toe. Laat nog even meebakken. Serveer de pannenkoekjes met de gebakken appel en peer.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.