Polenta met Italiaanse worstjes

Polenta met Italiaanse worstjes

Heerlijk herfstig comfort food met Italiaanse vibes, dat kan alleen maar goed zijn! Wat dacht je van deze smeuïge polenta met Italiaanse worstjes en een crunchy salade van rode kool en peer. Ziet er misschien fancy uit maar geloof mij dit gerechtje is perfect voor doordeweeks. Super simpel om te maken, klaar in 30min en bomvol smaak … kortom heerlijk comfort food!

Polenta met Italiaanse worstjes

Polenta, een lekker origineel alternatief op de klassieke patatjes, rijst of pasta. Polenta is maisgriesmeel dat gegaard kan worden in water, bouillon, melk of combinatie. Je krijgt eigenlijk een pap dat je zeker nog wat op smaak moet brengen anders is het ietwat smaakloos. In dit receptje gaarde ik de polenta in melk op smaak gebracht met wat oregano en cheddar.

Polenta met Italiaanse worstjes

Bij die heerlijk romige polenta serveerde ik super smaakvolle Italiaanse worstjes die je bij de meeste slagers kan vinden. Natuurlijk kan je ook gewoon klassieke worsten of chipolata gebruiken.

Polenta met Italiaanse worstjes

Ingrediënten (4 personen)

  • 150gr polenta
  • 720ml melk
  • 1kl oregano
  • 1kl honing
  • 75gr cheddar (geraspt)
  • 1/4 rode kool
  • 1 peer (niet te rijp)
  • 1/2 citroen
  • 4 Italiaanse worsten (of gewone)
  • 1 venkel
  • 200gr spinazie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verhit een pan voor de worsten met een scheutje olijfolie.
Bak de worden mooi goudbruin langs beide kanten, zet het vuur lager en laat zachtjes garen.

Hak de rode kool heel fijn.
Snij de peer in dunne reepjes.
Meng de rode kool met de reepjes peer, citroensap van halve citroen en klein scheutje olijfolie. Meng voorzichtig en bewaar koel.

Snij ondertussen de venkel in dunne plakjes
Als de worsten gaar zijn, haal uit de pan en hou warm.
Voeg in dezelfde pan (voeg eventueel nog wat olijfolie toe) de plakjes venkel toe en bak mooi gaar. Roer regelmatig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Doe ondertussen de melk, oregano en honing in kookpot en breng aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe aan en laat de polenta op een zacht vuurtje indikken. Roer regelmatig zodat de polenta niet aanbakt. Eenmaal de polenta gaar is, haal van het vuur en voeg de cheddar toe. Roer goed zodat de kaas kan smelten. Breng de polenta op smaak met peper en zout.

Serveer de polenta direct (als polente te lang staat dan wordt deze te stevig) met de worsten, spinazie, venkel en peer-kool salade.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.