Venkel-Tomatensoep met halloumi

Venkel-Tomatensoep met halloumi

Herfst & soep … die gaan beide hand in hand. Tijdens de zomermaanden, maak ik amper soep maar eenmaal de herfst weer daar is, is het hier weel volop soepjes maddness. Zo’n kommetje warme hete soep tijdens een kille herfstdag dat kan echt deugd doen, een “opwarm momentje”. Opwarmen, genieten en smullen ga je zeker doen met deze super smaakvolle venkel-tomatensoep met halloumi.

Venkel-Tomatensoep met halloumi

Om de soep te maken, gaan we niet beginnen met groenten aan te stoven in een stoofpot. We gaan eerst de groenten roosteren in de oven, zo worden ze veel smaakvoller vind ik persoonlijk. Na het roosteren gaan ze in de blender en je soepje is zo goed als klaar. Nog even laten inkoken en klaar.

Venkel-Tomatensoep met halloumi

Een soepje is voor mij past echt geslaagd als er nog een lekkere “topping” is. Topping in de vorm van gehaktballetjes, stukjes kip of croutons. In deze soep geen van deze 3 klassieke toppings, wel gebakken blokjes halloumi. ZA-LIG lekker!

Venkel-Tomatensoep met halloumi

Ingrediënten

  • 2 venkels
  • 1 ui
  • 300gr kerstomaten
  • 1 teentje look
  • 1el balsamico azijn
  • 4 takjes tijm
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2tl komijnpoeder
  • snuifje chilivlokken
  • 400gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 750ml bouillon (kip of groente)
  • 1 blok halloumi
  • Peper en zout
  • Snuifje suiker
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de venkels in plakjes.
Pel de ui en snij in plakjes.
Pel de look en hak grof.
Leg de groenten + trostomaten (je mag deze aan de tak laten) in een ruime ovenschaal en spreid goed uit. Giet hierover zo’n 3el olijfolie en de balsamico azijn. Voeg ook de takjes tijm, paprikapoeder, komijnpoeder en chilivlokken toe. Hussen een beetje en rooster de groenten voor zo’n 30min tot de venkel mooi gaar is.

Doe ondertussen de bouillon en de tomatenblokjes in een kookpot en breng zachtjes aan de kook.

Als de venkel gaar is, haal uit de oven.
Doe groenten en het vrijgekomen sap in een blender. Verwijder wel eerst het takje en topje van de tomaten. Voeg een beetje van de warme bouillon & tomaten toe. Mix tot een gladde pap. Giet dit mengsel in de kookpot met de bouillon en tomatenblokjes. Breng aan de kook en breng op smaak met peper, zout en snuifje suiker. Laat zo’n 2min goed doorkoken.

Voor de halloumi.
Verhit een pan zonder vetstof.
Snij de halloumi in blokjes en bak deze mooi goudbruin in de pan.

Serveer direct

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.