Koekjes met witte chocolade en frambozen

Laten we gezellig aan het bakken gaan en deze heerlijke koekjes met witte chocolade en frambozen maken! Deze koekjes zijn alleen lekker, ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk en snel te maken.
Naar recept gaan

We gaan nog eens koekjes bakken! Altijd leuk en super lekker voor bij de koffie of thee. Of met Valentijn dat op komst is, het ideale cadeautje om mee te scoren. Scoren dat ga je sowieso doen met deze koekjes met witte chocolade en frambozen. Krokant en lichtjes “chewy” binnenin en enorm makkelijk om te maken. Dat horen we toch graag he 😉.

De frambozen die ik aan het deeg toevoegde, waren gevriesdroogd. Deze kan je makkelijk online vinden en kopen. De smaak is iets intenser en de textuur wordt beter behouden in het baksel. Je zou verse frambozen kunnen gebruiken maar bij het mengen van het deeg zullen helemaal kapot gaan en lopend worden. Oke, gevriesdroogde frambozen zijn in aankoop niet zo goedkoop maar je kan deze ook perfect verwerken in granola of is ook heerlijk bij yoghurt.

Laten we gezellig aan het bakken gaan en deze heerlijke koekjes met witte chocolade en frambozen maken! Deze koekjes zijn alleen lekker, ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk en snel te maken.

Hoe maken we deze koekjes met witte chocolade en frambozen?

Zoals bijna ieder koekjes recept start je met zachte boter glad en romig te kloppen met zowel gewone suiker als bruine suiker. Hier gaan nog eitjes, bij wat vanille essence gevold door bloem, baking soda en bakpoeder. De klassieke ingrediënten voor koekjes dus. Op het laatste voegen we nog wat witte chocolate chips (of gewone fijngehakte witte chocolade) en de gevriesdroogde frambozen. Nog even mixen, laten opstijven in de koelkast, balletjes rollen en bakken maar.

Na het afkoelen en opstijven, kan je de koekjes nog een tikkeltje lekkerder maken. Hiervoor smelt je nog wat extra witte chocolade en “drizzle” over de koekjes en strooi er meteen wat verbrokkelde frambozen over.

Tips en vragen voor het maken van deze koekjes met witte chocolade en frambozen

  • Kan je de frambozen vervangen? Dit kan zeker, ga voor rozijnen of gedroogde veenbessen. Deze kan je makkelijk vinden in de winkel. Of laat het fruit weg en voeg wat speculaaspasta toe op het laatste, wat ook super lekker is met de chocolade.
  • Kan ik ook melk of pure chocolade gebruiken? Dit kan zeker!
  • Waar kan ik gevriesdroogde frambozen kopen? Ik koop deze online bij Koro of bij De Notenshop .
Laten we gezellig aan het bakken gaan en deze heerlijke koekjes met witte chocolade en frambozen maken! Deze koekjes zijn alleen lekker, ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk en snel te maken.
Laten we gezellig aan het bakken gaan en deze heerlijke koekjes met witte chocolade en frambozen maken! Deze koekjes zijn alleen lekker, ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk en snel te maken.

Koekjes met witte chocolade en frambozen

Laten we gezellig aan het bakken gaan en deze heerlijke koekjes met witte chocolade en frambozen maken! Deze koekjes zijn alleen lekker, ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk en snel te maken.
5 van 5 stemmen
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 420 gr patisseriebloem
  • 4 gr baking soda
  • 4 gr bakpoeder
  • 225 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gr suiker
  • 220 gr bruine suiker (cassonade)
  • 1 tl vanille essence
  • 150 gr witte chocolade (*) + extra
  • 140 gr gevriesdroogde frambozen (**) + extra

Instructies
 

  • Zeef de bloem samen met de bakpoeder en baking soda. Zet even opzij
  • Doe de zachte boter, suiker en bruine suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop deze licht romig. Mix voor zo'n 2 a 3min op hoge snelheid (schraap de zijkanten ook even los).
    Voeg de eieren één voor één toe en mix steeds goed tot een mooi glad deeg.
    Doe er ook nog de vanille essence bij en mix nog even voor 30sec op hoge snelheid.
    Zet de mixer op de laagste snelheid, voeg het bloemmengsel toe. Mix tot alles gemengd is.
    Voeg nu de witte chocolade (*) en de gevriensdroogde frambozen toe en mix nog even kort.
    Laat het deeg 15min opstijven in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol balletjes van het deeg van zo'n 3 a 4cm en leg ze op de bakplaat. Je hoeft ze niet plat te duwen, ze zullen plat worden tijdens het bakken. Leg de balletjes niet vlak bij elkaar omdat ze tijdens het bakken ietwat zullen uitzetten. Je zal de koekjes dus in porties moeten bakken of gebruik meerdere bakplaten.
    Bak de koekjes mooi goudbruin voor zo'n 12 a 15min. Als je ze uit de oven haalt, zijn ze nog heel wak maar tijdens het afkoelen zullen ze harden worden. Laat de koekjes eerst 10min op de bakplaat ietwat afkoelen, leg ze vervolgens op een rooster om verder te laten afkoelen.
    Bewaar de koekjes luchtdicht
  • Je kan de koekjes nog wat extra decoreren door wat extra witte chocolade te smelten en deze over de koekjes te strooien. Verkruimel direct wat extra gevriesdroogde frambzen en strooi deze over de witte chocolade. Doe dit meteen zodat de verkruimelde frambozen in de chocolade kunnen plakken.

Notities

(*) Ik gebruikte kleine chocolade chips. Je kan ook gewoon een reep chocolade gebruiken en deze fijn hakken.
(**) Lees bij de tips en vragen waar je deze kan kopen. Of vervang door rozijnen of gedroogde veenbessen. 
Trefwoord dessert, frambozen, koekjes, tussendoortje, witte chocolade

Nog meer lekkere koekjes inspiratie nodig? Check dan zeker deze even.

8 thoughts on “Koekjes met witte chocolade en frambozen

  1. Hoi! 👋🏻 ik sta op het punt de koekjes te maken alleen nu zie ik in de ingrediëntenlijst geen eitjes staan en wel in de omschrijving… hoeveel eitjes zijn er nodig?

  2. Heb ze gisteren samen met de kids gemaakt en wat hebben we al gesmuld!
    Ik heb de frambozen weggelaten omdat ik deze niet makkelijk kon vinden maar ze zijn nog steeds top
    Mercikes voor het receptje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.