Bloem, suiker, eitjes, boter … allemaal standaard producten in mijn kast. En doe daar ook nog eens de enige echte Leo koeken bij. De wederhelft is verzot, zeg maar verslaafd aan deze veel te lekkere chocolade wafels. Elke dag betrap ik hem wel met zo’n wafel in zijn hand :-D. Dus waarom ze eens niet in een koekje verwerken, dacht ik zo … met uiteindelijk deze zalige onweerstaanbare Leo koekjes als gevolg. Ook deze zijn ondertussen een kleine verslaving geworden voor ons beide š
Eigenlijk worden in deze Leo koekjes twee zaligheden gecombineerd namelijk zalige “chewy” chocoladekoekjes met daarin nog eens extra stukjes chocolade en Leo wafeltjes. Helemaal “over the top” maar hey soms moet je er eens echt over gaan.
Het leuke is dat je eigenlijk zelf nog wat kan gaan spelen met dit recept. Je kan er nog wat grof gehakte noten aan toevoegen. Of vervang de Leo koekjes door bijvoorbeeld M&M’s of speculaas.
Leo koekjes
Ingrediƫnten
- 250 gr boter/margarine (op kamertemperatuur)
- 200 gr suiker
- 120 gr bruine suiker (= cassonade)
- 1 ei
- 1 eigeel
- 1 tl vanille essence
- 200 gr patisseriebloem
- 80 gr cacao
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 3 Leo wafels in kleine blokjes gehakt
- 100 gr pure chocolade druppels (of grof gehakte chocolade)
Instructies
- Doe de zachte boter samen met de suiker en bruine suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Klopt luchtig en romig voor zo'n 2min.
- Voeg het ei, eigeel en vanille essence toe en mix nog even kort. Schraap zeker even de zijkanten los
- Voeg de bloem, cacao, bakpoeder en baking soda toe en mix tot een glad deeg.Voeg op het laatste 2/3 (de rest zal je over de koekjes strooien eens ze net uit de oven komen) van gehakte Leo wafeltjes en de chocolade toe. Meng nog even kort. Laat het deeg zo'n 15min opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.Beleg een bakplaat met bakpapier.
- Rol balletjes (zo'n 1,5el deeg) van het deeg en leg op de bakplaat.TIPS : Ik gebruik hiervoor een ijsschepper + leg de bakplaat niet te vol (je zal in porties moeten bakken), de koekjes zullen tijdens het bakken nog een beetje uitzetten. Bak de koekjes voor zo'n 17 a 18min. Ze zullen dan nog heel zacht en wak zijn maar tijdens het afkoelen zullen ze uitharden. Wanneer de koekjes uit de oven komen, strooi dan nog wat resterende gehakte Leo wafeltjes over de warme koekjes. Duw voorzichtig aan. Laat de koekjes nu afkoelen tot ze stevig zijn en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.Bewaar de koekjes luchtdicht. Smakelijk
Recept inspiratie > Cloudy Kitchen