Ga terug
Laten we gezellig aan het bakken gaan en deze heerlijke koekjes met witte chocolade en frambozen maken! Deze koekjes zijn alleen lekker, ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk en snel te maken.

Koekjes met witte chocolade en frambozen

Laten we gezellig aan het bakken gaan en deze heerlijke koekjes met witte chocolade en frambozen maken! Deze koekjes zijn alleen lekker, ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk en snel te maken.
5 van 5 stemmen
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 420 gr patisseriebloem
  • 4 gr baking soda
  • 4 gr bakpoeder
  • 225 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gr suiker
  • 220 gr bruine suiker (cassonade)
  • 1 tl vanille essence
  • 150 gr witte chocolade (*) + extra
  • 140 gr gevriesdroogde frambozen (**) + extra

Instructies
 

  • Zeef de bloem samen met de bakpoeder en baking soda. Zet even opzij
  • Doe de zachte boter, suiker en bruine suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop deze licht romig. Mix voor zo'n 2 a 3min op hoge snelheid (schraap de zijkanten ook even los).
    Voeg de eieren één voor één toe en mix steeds goed tot een mooi glad deeg.
    Doe er ook nog de vanille essence bij en mix nog even voor 30sec op hoge snelheid.
    Zet de mixer op de laagste snelheid, voeg het bloemmengsel toe. Mix tot alles gemengd is.
    Voeg nu de witte chocolade (*) en de gevriensdroogde frambozen toe en mix nog even kort.
    Laat het deeg 15min opstijven in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol balletjes van het deeg van zo'n 3 a 4cm en leg ze op de bakplaat. Je hoeft ze niet plat te duwen, ze zullen plat worden tijdens het bakken. Leg de balletjes niet vlak bij elkaar omdat ze tijdens het bakken ietwat zullen uitzetten. Je zal de koekjes dus in porties moeten bakken of gebruik meerdere bakplaten.
    Bak de koekjes mooi goudbruin voor zo'n 12 a 15min. Als je ze uit de oven haalt, zijn ze nog heel wak maar tijdens het afkoelen zullen ze harden worden. Laat de koekjes eerst 10min op de bakplaat ietwat afkoelen, leg ze vervolgens op een rooster om verder te laten afkoelen.
    Bewaar de koekjes luchtdicht
  • Je kan de koekjes nog wat extra decoreren door wat extra witte chocolade te smelten en deze over de koekjes te strooien. Verkruimel direct wat extra gevriesdroogde frambzen en strooi deze over de witte chocolade. Doe dit meteen zodat de verkruimelde frambozen in de chocolade kunnen plakken.

Notities

(*) Ik gebruikte kleine chocolade chips. Je kan ook gewoon een reep chocolade gebruiken en deze fijn hakken.
(**) Lees bij de tips en vragen waar je deze kan kopen. Of vervang door rozijnen of gedroogde veenbessen. 
Trefwoord dessert, frambozen, koekjes, tussendoortje, witte chocolade