Overnight oats met chocolade

Deze overnight oats met chocolade heeft helemaal de smaak van een brownie, dit wil je toch als ontbijt of tussendoortje. Een makkelijk te maken receptje dat je avond voordien al helemaal kan maken. Geen tijd voor ontbijt is geen excuus meer.

Deze overnight oats met chocolade is mijn laatste nieuwe havermout verslaving, onweerstaanbaar lekker gewoon! Ja ik ben een echte “oatmeal lover” misschien is je dat al opgevallen. Met dit powerfood kan je zo veel lekkers mee maken zoals granola, het bekende havermoutpapje, gebakken havermout, gebruiken als paneersel voor kip of vis en natuurlijk overnight Oats ook wel beter gekend als bircher muesli.

Om eerlijk te zijn ben ik geen grote fan van de klassieke bircher muesli. Je weekt havermout in melk, laat die een nachtje staan en de volgende ochtend is je ontbijtje klaar. Deze wordt vaak nog wat “gepimpt” met vers fruit, gedroogd fruit, vanille of kaneel, granola en/of notenpasta. Wel, die koude havermoutpap is echt niets voor mij, voor mij moet die warm zijn. Kortom voor mij het bekende warme havermoutpapje!

Echter deze overnight oats met chocolade is van een andere categorie want deze eet je ook koud. Misschien dat de chocolade er wel voor iets tussenzit 😃 en ik bedoel echte chocolade. Er zit een beetje cacaopoeder in maar ook echte pure chocolade. De textuur is ook helemaal anders dan een klassieke bircher muesli. In dit receptje maal je de havermout eerst heel fijn tot meel, je voegt de overige ingrediënten toe en mixt dit tot een soort van chocoladepudding. Na een nachtje staan, proeft ie naar chocolademousse. Echt waar niet gelogen! Ontbijt met chocomousse, wie wilt dat nu niet?

Deze overnight oats met chocolade heeft helemaal de smaak van een brownie, dit wil je toch als ontbijt of tussendoortje. Een makkelijk te maken receptje dat je avond voordien al helemaal kan maken. Geen tijd voor ontbijt is geen excuus meer.

Hoe maken we deze Overnight oats met chocolade?

Je begint met de pure chocolade te smelten (microgolfoven of au bain-marie). Doe ondertussen havermout in je blender en maal deze fijn tot meel. Hier voeg je dan alle ingrediënten aan toe namelijk de gesmolten chocolade, cacaopoeder, pindakaas (of andere notenboter), een halve rijpe banaan, zoetstof (ik gebruik agavesiroop), melk en wat vanille essence. Mix tot een glad papje of pudding.

Verdeel de pudding over 2 potjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast. De volgende dag serveer je deze met wat yoghurt en wat vers fruit.

Deze overnight oats met chocolade heeft helemaal de smaak van een brownie, dit wil je toch als ontbijt of tussendoortje. Een makkelijk te maken receptje dat je avond voordien al helemaal kan maken. Geen tijd voor ontbijt is geen excuus meer.

Tips en vragen voor het maken van deze overnight oats met chocolade

  • Kan je dit ook lactosevrij maken? Ja dit kan heel makkelijk. Gebruik ten eerste pure chocolade van ten minste 75% cacao deze bevat geen lactose. Voor de melk, ik gebruik meestal gewone halfvolle melk maar je kan hier perfect amandelmelk, sojamelk, kokosmelk of lactosevrije melk voor gebruiken
  • TIP!! Verdubbel het recept en je ontbijtje of tussendoortje voor de komende dagen is gegarandeerd
Deze overnight oats met chocolade heeft helemaal de smaak van een brownie, dit wil je toch als ontbijt of tussendoortje. Een makkelijk te maken receptje dat je avond voordien al helemaal kan maken. Geen tijd voor ontbijt is geen excuus meer.

Overnight oats met chocolade

Deze overnight oats met chocolade heeft helemaal de smaak van een brownie, dit wil je toch als ontbijt of tussendoortje. Een makkelijk te maken receptje dat je avond voordien al helemaal kan maken. Geen tijd voor ontbijt is geen excuus meer.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 20 gr pure chocolade (70% +)
  • 50 gr havermout
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el pindakaas
  • 1/2 (rijpe) banaan
  • 1 el agavesiroop (of honing of maple syrup)
  • 120 ml melk (naar keuze)
  • 1/2 tl vanille essence

Instructies
 

  • Smelt de chocolade in de microgolfoven of au bain-marie.
  • Doe eerst de havermout in de blender en maal deze fijn tot meel.
    Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe inclusief de gesmolten chocolade.
    Mix tot een glad papje.
    Verdeel over 2 potjes en laat een paar uren (of een nachtje) opstijven in de koelkast
    Je maakt dit dus het best de nacht ervoor.
  • Serveer de chocolade overnight oats met nog wat extra yoghurt en vers fruit of chocolate chips
    Smakelijk
Trefwoord chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.