Deze overnight oats met chocolade is mijn laatste nieuwe havermout verslaving, onweerstaanbaar lekker gewoon! Ja ik ben een echte “oatmeal lover” misschien is je dat al opgevallen. Met dit powerfood kan je zo veel lekkers mee maken zoals granola, het bekende havermoutpapje, gebakken havermout, gebruiken als paneersel voor kip of vis en natuurlijk overnight Oats ook wel beter gekend als bircher muesli.
Om eerlijk te zijn ben ik geen grote fan van de klassieke bircher muesli. Je weekt havermout in melk, laat die een nachtje staan en de volgende ochtend is je ontbijtje klaar. Deze wordt vaak nog wat “gepimpt” met vers fruit, gedroogd fruit, vanille of kaneel, granola en/of notenpasta. Wel, die koude havermoutpap is echt niets voor mij, voor mij moet die warm zijn. Kortom voor mij het bekende warme havermoutpapje!
Echter deze overnight oats met chocolade is van een andere categorie want deze eet je ook koud. Misschien dat de chocolade er wel voor iets tussenzit 😃 en ik bedoel echte chocolade. Er zit een beetje cacaopoeder in maar ook echte pure chocolade. De textuur is ook helemaal anders dan een klassieke bircher muesli. In dit receptje maal je de havermout eerst heel fijn tot meel, je voegt de overige ingrediënten toe en mixt dit tot een soort van chocoladepudding. Na een nachtje staan, proeft ie naar chocolademousse. Echt waar niet gelogen! Ontbijt met chocomousse, wie wilt dat nu niet?
Hoe maken we deze Overnight oats met chocolade?
Je begint met de pure chocolade te smelten (microgolfoven of au bain-marie). Doe ondertussen havermout in je blender en maal deze fijn tot meel. Hier voeg je dan alle ingrediënten aan toe namelijk de gesmolten chocolade, cacaopoeder, pindakaas (of andere notenboter), een halve rijpe banaan, zoetstof (ik gebruik agavesiroop), melk en wat vanille essence. Mix tot een glad papje of pudding.
Verdeel de pudding over 2 potjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast. De volgende dag serveer je deze met wat yoghurt en wat vers fruit.
Tips en vragen voor het maken van deze overnight oats met chocolade
- Kan je dit ook lactosevrij maken? Ja dit kan heel makkelijk. Gebruik ten eerste pure chocolade van ten minste 75% cacao deze bevat geen lactose. Voor de melk, ik gebruik meestal gewone halfvolle melk maar je kan hier perfect amandelmelk, sojamelk, kokosmelk of lactosevrije melk voor gebruiken
- TIP!! Verdubbel het recept en je ontbijtje of tussendoortje voor de komende dagen is gegarandeerd
Overnight oats met chocolade
Ingrediënten
- 20 gr pure chocolade (70% +)
- 50 gr havermout
- 1 el cacaopoeder
- 1 el pindakaas
- 1/2 (rijpe) banaan
- 1 el agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 120 ml melk (naar keuze)
- 1/2 tl vanille essence
Instructies
- Smelt de chocolade in de microgolfoven of au bain-marie.
- Doe eerst de havermout in de blender en maal deze fijn tot meel.Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe inclusief de gesmolten chocolade. Mix tot een glad papje. Verdeel over 2 potjes en laat een paar uren (of een nachtje) opstijven in de koelkast Je maakt dit dus het best de nacht ervoor.
- Serveer de chocolade overnight oats met nog wat extra yoghurt en vers fruit of chocolate chipsSmakelijk