Koekjes met crème en confituur

Koekjes met crème en confituur

Kleine “food” genietmomentjes of kleine “food” gelukmomentjes … hebben julle dat ook? Zoals een avocado opensnijden en er echt eens perfect groen uitzien, 9 op 10 zit er al wel een bruin plekje in. Of de geur van gebakken appeltjes in de ochtend, daar kan ik zo van genieten meteen de dag goed starten. Of de geur van lekkere koffie, daar word ik echt gelukkig van en daar dan nog een lekker koekje er bij en ik ben gelukkig. Dus een kop koffie met deze koekjes met crème en confituur dat is voor mij een echt zalig “food” genietmomentje. Hebben jullie dat ook?

Koekjes met crème en confituur

Het bakken van koekjes (of van eender welke cake/taart/ dessert) is voor mij al een genietmomentje, ik hou van bakken. Dat is genieten van het eerste moment dat begint met het afwegen van de ingredienten tot de eerste hap ervan. Ik ben ook zo iemand die gemakkelijk de hele tijd voor de oven zou kunnen zitten om die koekjes (of ander gebak) gebakken te zien worden. Ja, crazy I know 🙂

Koekjes met crème en confituur
Koekjes met crème en confituur

Ingrediënten koekjes

  • 200gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
  • 100gr suiker
  • 1tl vanille essence
  • 250gr patisseriebloem
  • 2tl kaneel
  • 1/2tl kardemompoeder

Ingrediënten vulling

  • 60gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
  • 120gr poedersuiker
  • 1tl vanille essence
  • Confituur (naar eigen smaak)

Bereidingswijze

Begin met het deeg van de koekjes.
Doe de margarine/boter, suiker en vanille essence in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop licht en luchtig.
Voeg de bloem en kruiden toe en meng tot een stevig deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en leg 1h of langer in de koelkast.
*
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Strooi wat bloem over je werkoppervlakte.
Neem een deel van het deeg en rol uit tot een dikte van (4mm). Je zal waarschijnlijk in verschillende delen moeten bakken).
Steek vormpjes uit en leg voorzichtig op de bakplaat.
Bak de koekjes zo’n 12min in de oven tot ze mooi goudbruin uit, ze zullen nog wat wak en zacht voelen. Laat bijna volledig afkoelen, tijdens het afkoelen zullen ze harder worden, leg op een rooster en laat verder volledig afkoelen.
Tip ! Als je het deeg net uit de koelkast haalt, zal het nog ietwat te hard zijn om te kunnen uitrollen, laat heel even op kamertemperatuur komen.

Voor de vulling.
Doe de margarine/boter, poedersuiker en vanille in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop licht en luchtig.
Je kan eventueel nog een eetlepel melk toevoegen om het makkelijker op het koekje te spuiten. Natuurlijk mag dit niet te lopen worden.
Doe de vulling in een spuitzak met spuitmondje

Voor de samenstelling.
Neem een volledig afgekoeld koekje.
Spuit langs de rand toefjes vulling, zodat je een randje maakt en schep in het midden wat confituur.
Leg hierop een tweede koekje om te sluiten.

Doe hetzelfde met de rest van de koekjes.

Bewaar de koekjes luchtdicht.

Smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.