Groene lasagne

Groene lasagne

Lasagne, één van de favorietjes hier thuis. Het is een klassieker, eentje die gewoon altijd smaakt. Iets waar ik een hele dag naar kan uitkijken om dan echt van de eerste tot de laatste hap te genieten. Ja, wij zijn echte lasagneliefhebbers zowel van de klassieke versie en soms gaan we al eens aan het experimenteren zoals deze groene lasagne. De mosterd voor deze vegetarische versie ben ik gaan halen bij één van mijn favorietjes namelijk Donna Hay.

Groene lasagne

Deze groene lasagne is 100% veggie, 100% smaak, 100% yumminess en 200% comfort food! En bovendien ook niet super zwaar, die rijkelijke kaassaus wordt hier vervangen door ricotta waar we wat Parmezaanse kaas ondermengen. Het blijft natuurlijk lasagne dus bovenaan krijgt deze wel nog een lekker laagje mozzarella, het mag iets hebben natuurlijk :-).

Groene lasagne

En van waar de benaming groene lasagne, wel door alle groene groenten die we erin verwerken … spinazie, boerenkool, prei en de groene pesto op basis van broccoli (en basilicum natuurlijk). Een super groene veggie lasagne dus, die echt het proberen waard is!

Ingrediënten (4 personen)

  • 500gr spinazie
  • 500gr boerenkool (fijngesneden)
  • 1 prei (fijngesneden)
  • 800gr ricotta
  • 100ml melk
  • 120gr parmezaanse kaas
  • 1kl zeste van citroen
  • 125gr mozzarella
  • +/- 200gr lasagnevellen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingrediënten pesto

  • 400gr broccoliroosjes
  • 60gr basilicumblaadjes
  • 60gr pijnboompitten (geroosterd)
  • 1 teentje look
  • 50ml citroensap
  • 2el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Maak eerst even de pesto.
Hak de broccoliroosjes grof en doe in een blender samen met de overige ingredienten. Mix tot een gladde pesto. Zet even opzij.

Meng de ricotta met de melk, 60gr Parmezaanse kaas, zeste van citroen, peper en zout. Zet ook even opzij.

Verhit een ruime pan of stoofpot met scheut olijfolie.
Stoof hierin de prei en boerenkool kort aan, zodat beide groenten slinken.
Voeg op het laatste ook de spinazie toe, roer goed zodat ook deze kan slinken.
Haal van het vuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een ruime ovenschaal.
Verdeel de helft van het groentemengsel over de bodem van de ovenschaal.
Bedek volledig met lasagnevellen.
Verdeel hierover de helft van het ricottamengsel gevolgd door de helft van de pesto. Dek volledig af met lasagnevellen.
Smeer hierop de resterende helft van het ricottamengsel gevolgd door de rest van de pesto en het groentemengsel.
Verdeel hierover blokjes mozzarella en de resterende 60gr Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne zo’n 40min in de oven.

Haal uit de oven en serveer direct.

Smakelijk




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.