Zoete aardappel wafels

zoete aardappel wafels-1

Exact 365 dagen geleden kwam mijn foodblog online … nu 215 recepten later vier ik mijn 1e blogverjaardag. De bedoeling was om minstens 2 recepten per week te posten, dat is vlug naar 4 recepten per week gegaan. Ik hou nu eenmaal enorm van koken, als ik niet aan het werken of sporten ben dan ben ik aan het koken, met de blog bezig of inspiratie aan het opdoen voor nieuwe gerechtjes. Ik heb nu eenmaal het geluk om van thuis uit te kunnen werken + ik werk 4/5.

Tijdens mijn eerste blogjaar heb ik heel wat nieuwe mensen en medebloggers leren kennen + ik heb enkele leuke producten mogen uittesten waaronder de dadels van Yogi & Youssef, de nieuwe kookolie van Vandemoortele, de gezonde snacks van Boxbites, de nieuwe trendy lunchboxen van Rosti Mepal, …

1 year

Iets waaraan ik veel plezier heb gehad waren de uitdagingen van Imperial en de Foodsaver Challenge. Voor Imperial moesten 30 bloggers een lactosevrij dessert creëren met de bekende puddingpoeders, mijn inzending was een heerlijke appeltaart in een “jar”.
De Foodsaver challenge was “een ander paar mouwen” … mijn verplichte ingredienten waren calamaris, banaan, paksoi, rozemarijn en avocado … maak daarmee maar eens een lekker gerechtje. Mijn uiteindelijke inzending, waarop ik toch heel trots ben, was inktvis op 3 wijze waarin alle ingredienten waren verwerkt.

appeltaart_in_a_jar inktvis_op_drie_wijzen

Na zo’n jaartje bloggen, was ik wel benieuwd welke recepten het populairst waren. In de top 5 staan 4 hartelijke recepten maar het recept dat veruit het populairst is … de vanille havermoutwafels.
De top 5 bestaat uit :
1. Vanille havermoutwafels
2. Pasta met kreeftensaus en scampi’s
3. Papillot van zalm en citroen
4. Kipgehaktbrood
5. Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt

Om mijn eerste blogverjaardag te vieren, heb ik de vanille havermoutwafels in een nieuw kleedje gestoken. Welja het is eerder een nieuw gezond wafelrecept dat heel makkelijk en vlug te maken is. Benieuwd of dit ook een toppertje gaat worden 🙂

zoete aardappel wafels-1

Ingrediënten (+/- 20 kleine wafeltjes)

  • 2 zoete aardappelen
  • 100gr amandelmeel/poeder
  • 2el havermout
  • 70ml amandelmelk
  • 3el maple syrup (of honing)
  • 1/2 tl baksoda
  • 1tl kaneel
  • 2tl vanille
  • 1el kokosolie
  • 2 eieren
  • snuifje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verpak de zoete aardappelen elks in een vel aluminiumfolie. Leg ze in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 30min tot ze gaar zijn. Om te testen of ze gaar zijn, prik met een vork in de aardappel als je voelt dat ze volledig zacht zijn dan zijn ze gaar.
Laat de aardappelen volledig afkoelen.

Eenmaal afgekoeld, verwijder de vel en plet de aardappelen tot puree.

Meng het amandelmeel met de havermout, baksoda, kaneel en het snuifje zout. Zet even opzij.

Smelt ondertussen 1el kokosolie.
Doe de eieren, melk en vanille in een mengkom en mix even los. Giet hierbij de gesmolten kokosolie en schep er de geplette aardappel bij. Meng goed.
Voeg hierbij nu rustig het amandelmengsel en meng nog even goed.

zoete aardappel wafels-1

Verhit het wafelijzer en vet het ijzer een beetje in met olie.
Om de wafeltjes te bakken, schep 1el (per wafeltje) van het deeg in het wafelijzer en bak mooi goudbruin.
Laat de wafeltjes afkoelen op een rooster en bewaar in een luchtdichte doos.

zoete aardappel wafels-1

1 thought on “Zoete aardappel wafels

  1. Het zijn suuuuperlekkere wafeltjes! Merci voor het heerlijke recept ! Voor herhaling vatbaar! Ik ben zot van zoete patat… Zou ook lekker zijn met pompoen denk ik… Het proberen waard! 😜. Groetjes Nele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.