Exact 365 dagen geleden kwam mijn foodblog online … nu 215 recepten later vier ik mijn 1e blogverjaardag. De bedoeling was om minstens 2 recepten per week te posten, dat is vlug naar 4 recepten per week gegaan. Ik hou nu eenmaal enorm van koken, als ik niet aan het werken of sporten ben dan ben ik aan het koken, met de blog bezig of inspiratie aan het opdoen voor nieuwe gerechtjes. Ik heb nu eenmaal het geluk om van thuis uit te kunnen werken + ik werk 4/5.
Tijdens mijn eerste blogjaar heb ik heel wat nieuwe mensen en medebloggers leren kennen + ik heb enkele leuke producten mogen uittesten waaronder de dadels van Yogi & Youssef, de nieuwe kookolie van Vandemoortele, de gezonde snacks van Boxbites, de nieuwe trendy lunchboxen van Rosti Mepal, …
Iets waaraan ik veel plezier heb gehad waren de uitdagingen van Imperial en de Foodsaver Challenge. Voor Imperial moesten 30 bloggers een lactosevrij dessert creëren met de bekende puddingpoeders, mijn inzending was een heerlijke appeltaart in een “jar”.
De Foodsaver challenge was “een ander paar mouwen” … mijn verplichte ingredienten waren calamaris, banaan, paksoi, rozemarijn en avocado … maak daarmee maar eens een lekker gerechtje. Mijn uiteindelijke inzending, waarop ik toch heel trots ben, was inktvis op 3 wijze waarin alle ingredienten waren verwerkt.
Na zo’n jaartje bloggen, was ik wel benieuwd welke recepten het populairst waren. In de top 5 staan 4 hartelijke recepten maar het recept dat veruit het populairst is … de vanille havermoutwafels.
De top 5 bestaat uit :
1. Vanille havermoutwafels
2. Pasta met kreeftensaus en scampi’s
3. Papillot van zalm en citroen
4. Kipgehaktbrood
5. Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt
Om mijn eerste blogverjaardag te vieren, heb ik de vanille havermoutwafels in een nieuw kleedje gestoken. Welja het is eerder een nieuw gezond wafelrecept dat heel makkelijk en vlug te maken is. Benieuwd of dit ook een toppertje gaat worden 🙂
Ingrediënten (+/- 20 kleine wafeltjes)
- 400gr zoete aardappelen
- 200ml melk (gewone, kokos, amandel …)
- 200gr havermout
- 50gr maizena
- 4 eieren
- 1tl bakpoeder
- 1tl vanille essence
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verpak de zoete aardappelen elks in een vel aluminiumfolie. Leg ze in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 30min tot ze gaar zijn. Om te testen of ze gaar zijn, prik met een vork in de aardappel als je voelt dat ze volledig zacht zijn dan zijn ze gaar.
Laat de aardappelen volledig afkoelen.
Eenmaal afgekoeld, verwijder de vel en plet de aardappelen tot puree.
Doe alle ingredienten in een blender en mix tot een glad deeg.
Verhit het wafelijzer en vet het ijzer een beetje in met olie.
Om de wafeltjes te bakken, schep 1el (per wafeltje) van het deeg in het wafelijzer en bak mooi goudbruin.
Laat de wafeltjes afkoelen op een rooster en bewaar in een luchtdichte doos.
Het zijn suuuuperlekkere wafeltjes! Merci voor het heerlijke recept ! Voor herhaling vatbaar! Ik ben zot van zoete patat… Zou ook lekker zijn met pompoen denk ik… Het proberen waard! 😜. Groetjes Nele