Pasta met kreeftensaus en scampi’s

Pasta met kreeftensaus en scampi's

Normaal hou ik niet van koken uit blik. Maar voor dit heerlijk gerecht, zet ik die principes graag even opzij.
De kreeftensaus wordt namelijk gemaakt met kreeftensoep uit blik.
Het leuke aan dit gerechtje is dat het op 1-2-3 klaar is en met een minimum aan ingredienten maar maximum van smaak. Deze heerlijke pasta met kreeftensaus en scampi’s is daarom ideaal na een hectische werkdag of tijdens een feestelijk etentje.

Pasta met kreeftensaus en scampi's

Pasta met kreeftensaus en scampi's

Ingrediënten (4 personen)

  • 500gr pasta
  • Scampi’s (reken op ongeveer 6 scampi’s per persoon)
  • 1 blik kreeftensoep (ik gebruikte Knorr)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 sjalot of ui
  • 3 teentjes look
  • cayennepeper
  • Peper en zout
  • Klontje boter of olijfolie
  • Optioneel : 1 venkel + 250gr kersttomaten + 125gr crème fraîche of kookroom

Bereidingswijze

Pel de sjalot en snij fijn.
Pel de look en snij fijn.
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.

Verhit een klontje boter in een stoofpot. Bak hierin de sjalot en look even (niet bruin laten worden).
Voeg hierbij de tomatenblokjes en een snuifje cayennepeper. Laat 5min sudderen.
Giet er de kreeftensoep bij en roer goed. Laat zachtjes sudderen.

Kook ondertussen de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.

Verhit een pan met een klontje boter. Bak hierin de fijngesneden look (niet laten aanbranden).
Bak hierin de scampi’s kort (reken ongeveer 1min per kant).

Serveer de pasta in een diep bord, overgiet met enkele eetlepels kreeftensaus en leg hierop de gebakken scampi’s.

Laat het smaken !!!

TIP > Wil je de venkel erin verwerken, stoof deze samen aan met de ui of sjalot
TIP > Heb je er graag de kerstomaten en crème fraîche bij, voeg deze dan de laatste 5min aan de saus toe.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 thoughts on “Pasta met kreeftensaus en scampi’s

  1. Ik meng halve blik soep met wijn en overgiet mijn gebakken scampis hiermee. En doe er dan wat room bij stukjes tomaat en bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.