Elien’s Cuisine live from the USA : Vancouver en Seattle

Seattle

De eerste dagen van onze roadtrip zijn al voorbijgevlogen, ondertussen hebben we Vancouver en Seattle bezocht. Beide steden zijn voor foodies, zoals mezelf , een echt paradijs.

Vancouver
Vancouver

In Vancouver, heb je Granville island waar je een heleboel restaurantjes kan terugvinden maar het meest bekende  op het eiland is de food market. Op deze gezellige market vind je vers fruit, vis, vlees, taartjes en andere zoetigheden. Daarnaast zijn er ook een heleboel kraampjes met fast food, verse soepjes, Aziatische specialiteiten, verse smoothie, salades, …
Ook in downtown kan je een heleboel restaurants en bistro’s vinden. De gezelligste & authentieke restaurantjes liggen in het oude gedeelte van de stad nl. Gastown.

Vancouver Vancouver
Vancouver DSC06296

Een toeristische tip als je ook naar Vancouver zou reizen > ontdek de stad per fiets. In Belgie zal ik nooit een fiets opspringen maar op reis vind ik dat de ideale manier om een stad te ontdekken.  In de ochtend, hebben we een fiets gehuurd (bij Spokes) en zo hebben we heel de seawall afgereden langsheen Stanley Park tot Granville Island.

 

Vancouver Vancouver
Vancouver Vancouver

 

Na 1,5 dag hebben we deze hippe Canadese stad achter ons gelaten en de trein richting Seattle genomen. Een 4-uur durende reis langsheen de kust van de staat Washington. Enige nadeel was dat er veel mist was dus veel hebben we onderweg niet gezien.

Eenmaal aangekomen in Seattle kon ik niet wachten om naar Pike Place Market te gaan. Pike Place market is een buurt met verschillende marktjes en kraampjes waar je vers fruit, vis, vlees, bloemen, fast food en kunstwerkjes kan kopen. Ook al was ik onder de indruk van Granville Island, Pike Place Market is echt de “place to be” voor een foodie  zoals mezelf.

Seattle Seattle
Seattle Seattle

Pike Place Market is ook de plaats waar de allereerste Starbucks ooit is opengegaan. Omdat ik een grote Starbucks en koffie liefhebber ben, mocht ik dit niet missen.
Ik ben het gewoon dat een Starbucks druk en vaak luidruchtig is, deze was nog 10x erger … Druk, klein, donker, luidruchtig …. maar de authentieke sfeer maakt deze Starbucks een unieke beleving.
Met een Tall Starbucks Pike Place Market reserve koffie staken we de straat over, hebben we ons op een bankje gezet (tussen de hippies) en genoten van het uitzicht over de baai.

Seattle Seattle Seattle

Seattle is natuurlijk ook gekend omwille van de Space Needle. Maar die hebben we links laten liggen omwille van te toeristisch en redelijk duur (19USD). Wij hebben ons gewaagd aan een steile klim richting Kerry Park. Vanaf dit park heb je een fenomenaal uitzicht over Seattle en de baai. Er hing die dag veel laaghangende wolken en daardoor waren sommige gebouwen niet goed zichtbaar maar toch was het een prachtig uitzicht.

Seattle

Seattle

 

Ondertussen zijn we in San Francisco en ook hier draait het om Food Food Food … Het verslag van deze bruisende stad zal nog volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.