Tijdens de wintermaanden, kan een lekker sappig kipgehaktbrood echt smaken. Het leuke aan dit gerecht is dat je er niet veel werk aan hebt en toch tover je iets verrukkelijk op tafel met weinig ingrediënten.
Ik kies er voor om het gehaktbrood met kippengehakt te maken. Dit is iets gezonder dan gewoon gehakt en voor mij persoonlijk ook veel lekkerder. Maar je kan dit ook maken met gemengd gehakt.
Heb je na het eten nog overschot van dit gehaktbrood? Gooi het dan niet weg! Morgen toon ik jullie hoe je dit nog kan verwerken in een vlugge en lekkere lunch.
Ingrediënten
- 1kg kippengehakt
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 50gr parmezaanse kaas
- 1 ei
- 100gr paneermeel
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Pel de sjalot en snij fijn.
Verhit een stoofpotje met een scheutje olijfolie. Bak hierin de sjalot mooi glazig (niet bruin).
Doe de sjalot in een ruime mengkom, voeg hierbij het kippengehakt, parmezaanse kaas, 2 uitgeperste lookteentjes, 1 ei, paneermeel, peper en zout. Meng dit goed (met een stevige lepel of manueel). Als het gehakt nog iets te nat is, voeg dan nog een beetje paneermeel toe. Vorm nu van het gehaktmengsel een mooi broodje (rond of verticaal naar gelang de vorm van je ovenschotel).
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Verhit een ruime pan met olijfolie. Bak het gehaktbrood in de pan, 3 a 4min per kant, zodat het aan beide kanten een korstje krijgt. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal en bak ongeveer 40min in de voorverwarmde oven.
Haal het kipgehaktbrood uit de oven, laat even rusten, en snij het dan in plakjes. Serveer met een gekookte aardappel en groentjes (boontjes, bloemkool, …)
Heb je nog gehaktbrood over? Gooi het niet weg !! Morgen toon ik je hoe je hier een lekkere simpele lunch van kan maken.
Smakelijk