Kipgehaktbrood

Kipgehaktbrood

Tijdens de wintermaanden, kan een lekker sappig kipgehaktbrood echt smaken. Het leuke aan dit gerecht is dat je er niet veel werk aan hebt en toch tover je iets verrukkelijk op tafel met weinig ingrediënten.

Kipgehaktbrood

Ik kies er voor om het gehaktbrood met kippengehakt te maken. Dit is iets gezonder dan gewoon gehakt en voor mij persoonlijk ook veel lekkerder. Maar je kan dit ook maken met gemengd gehakt.

Kipgehaktbrood

Heb je na het eten nog overschot van dit gehaktbrood? Gooi het dan niet weg! Morgen toon ik jullie hoe je dit nog kan verwerken in een vlugge en lekkere lunch.

Ingrediënten

  • 1kg kippengehakt
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 50gr parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 100gr paneermeel
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Pel de sjalot en snij fijn.
Verhit een stoofpotje met een scheutje olijfolie. Bak hierin de sjalot mooi glazig (niet bruin).

Doe de sjalot in een ruime mengkom, voeg hierbij het kippengehakt, parmezaanse kaas, 2 uitgeperste lookteentjes, 1 ei, paneermeel, peper en zout. Meng dit goed (met een stevige lepel of manueel). Als het gehakt nog iets te nat is, voeg dan nog een beetje paneermeel toe. Vorm nu  van het gehaktmengsel een mooi broodje (rond of verticaal naar gelang de vorm van je ovenschotel).

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Verhit een ruime pan met olijfolie. Bak het gehaktbrood in de pan, 3 a 4min per kant, zodat het aan beide kanten een korstje krijgt. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal en bak ongeveer 40min in de voorverwarmde oven.

Haal het kipgehaktbrood uit de oven, laat even rusten, en snij het dan in plakjes. Serveer met een gekookte aardappel en groentjes (boontjes, bloemkool, …)

Heb je nog gehaktbrood over? Gooi het niet weg !! Morgen toon ik je hoe je hier een lekkere simpele lunch van kan maken.

kippengehaktbrood

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.