Een echte groentebom, zo noem ik deze heerlijke, gezonde en makkelijk te maken soep. Er zit niet minder dan 8 verschillende soorten groenten in.
Ingrediënten
- 1 ui
- 200gr knolselder
- 1 venkel
- 1 preiwit
- 350gr bloemkool (+/- 1 kleine bloemkool)
- 1 pastinaak
- 2 teentjes look
- 1 aardappel
- 2,5l kippenbouillon
- 2 laurierblaadjes
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
We beginnen eerst met het snijden van de groenten.
> Pel de ui en snij grof
> Schil de knolselder, en snij in kleine blokjes
> Snij de harde onderkant weg van de venkel, en snij de rest van de venkel in blokjes
> Was de prei en gebruik enkel het preiwit. Snij de prei in grove ringen.
> Verwijder de bladeren van de bloemkool en de dikke stelen. Gebruik de roosjes voor de soep.
> Schil de pastinaak en snij in kleine blokjes
> Schil de aardappel en snij in blokjes
> Pel de look en kneus de teentjes met je mes
Verhit een ruime kookpot met een scheutje olijfolie. Bak de ui glazig.
Voeg de prei toe, en laat even meebakken.
Voeg nu ook de blokjes pastinaak, knolselder, venkel en de gekneusde teentjes look toe en laat alles even meebakken.
Voeg als laatste de bloemkoolroosjes, aardappelstukjes en laurierblaadjes toe.
Giet de kippenbouillon in de kookpot met groenten en breng aan de kook. Zodra dit kookt, zet het vuur lager en laat de soep 45 a 50min zachtjes sudderen.
Voor je gaat mixen, haal de laurierblaadjes uit de soep.
Mix de soep glad en laat nog even doorkoken.
En nu genieten van een heerlijk kom soep !!