couscoussalade met zalm & dille

couscoussalade met zalm & dille

Nu de feestdagen (spijtig genoeg) weer achter de rug zijn, willen we weer volop gezonder gaan eten onder het mom van DE “goede voornemens”.  Voor mij geen goede voornemens omdat ik altijd gezond probeer te eten, mits 1 a 2x per week eens goed te zondigen. Zo blijf ik gemotiveerd om de andere dagen healthy te eten, met gezond eten bedoel ik geen “konijneten” maar wel een gerechtje zoas deze warme couscoussalade met zalm & dille … licht, gezond, voedzaam en heel belangrijk kei lekker en klaar op amper 30min.

couscoussalade met zalm & dille

Ingrediënten (2 personen)

  • 200gr Parelcouscous (of gewone couscous)
  • 200gr zalmfilet
  • verse spinazie (ongeveer 2 handjes vol)
  • 1 rode ui
  • 500ml kippenbouillon
  • 2kl franse mosterd
  • 3 a 4el citroensap
  • verse dille
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Tip > parelcouscous kan je vinden bij Albert Heijn

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg hierin de zalmfilet.
Giet hierover een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
Bak de zalm gaar in de oven (ongeveer 15 a 20min).
Haal de gare zalm uit de oven en laat even afkoelen.

Ondertussen kan je de couscous bereiden.
Ik heb gebruik gemaakt van parelcouscous, deze dient ongeveer 10 a 12min te garen in de bouillon.
Gebruik je gewone fijne couscous dan is de gaartijd maximum 5min. en gebruik dan maar 200 a 250ml bouillon.

Pel de ui en hak fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje met hoge rand.
Fruit hierin de ui glazig.
Voeg de couscous toe, roer even en laat kort meebakken. Blus met de bouillon.
Kook de couscous gaar in de bouillon dit duurt ongeveer 10 a 12min.
Het meeste van de bouillon zal opgenomen zijn door de couscous.
Als er toch nog vocht is, giet dan af en vang de couscous op in een vergiet.

Doe de couscous terug in de kookpot. Voeg hierbij de mosterd en het citroensap.
Snij de zalm in kleinere stukken en doe bij de couscous samen met spinazie.
Meng even. Door de warmte van de couscous zal de spinazie slinken.
Hak nog even enkele takjes dille fijn en doe bij de couscous.

Serveer direct

Smakelijk!

couscoussalade met zalm & dille

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.