Brie in bladerdeeg

Deze Brie in bladerdeeg blijft een topper om te serveren als hapje bij een gezellige apéro maar ook om je kerstmenu goed in te zetten. Een eenvoudig hapje waar je geen werk aan hebt. Je hebt slechts 5 ingredienten nodig. De brie wordt ingesmeerd met wat confituur wat heerlijk is in combinatie met de kaas.

Dit receptje van Brie in bladerdeeg is echt mijn favoriet van de laatste jaren. Dit hapje kan ik het hele jaar door serveren bij een gezellige apéro of borrel, altijd succes gegarandeerd. Niet moeilijk eigenlijk want wie houdt er nu niet van lekker smeuïg gesmolten kaas, krokante bladerdeeg en als surprise wat zoete confituur. Geloof mij als je deze doorsnijdt, zit iedereen op het puntje van zijn stoel te kwijlen. Dus sla deze alvast op voor je volgende borrel of als hapje met de feestdagen!

Slechts 5 ingrediënten vraagt dit receptje namelijk bladerdeeg, brie (best in z’n geheel ipv een spie), wat confituur naar keuze, fijngehakte rozemarijn en een eitje om het bladerdeeg mee in te wrijven. Hoe makkelijk kan je het jezelf maken, dus meteen ideaal voor de feestdagen. Eenvoudig, toch feestelijk, super smaakvol en iedereen lust deze.

Hoe maken we deze brie in bladerdeeg?

Heb ik al gezegd dat het maken van dit gerechtje echt “appeltje eitje” is?
Je rolt het bladerdeeg uit, in het midden leg je de brie. Verwijder de korst van de kaas zeker niet! De Brie smeren we royaal in met de confituur, strooi er wat fijngehakte rozemarijn over en vouw het bladerdeeg dicht zodat je een pakketje krijgt. De Brie dient goed ingepakt te zijn.

Voor een mooi blinkend korstje smeren we het bladerdeeg nog in met wat losgeklopt ei en dan gaat ie voor zo’n 20 a 25min in de oven.

Eenmaal mooi goudbruin gebakken, is het belangrijk om deze meteen te serveren aangezien de kaas nu mooi zacht en gesmolten is.
En meer is het niet, “appeltje eitje” had ik toch gezegd 😉.

Deze Brie in bladerdeeg blijft een topper om te serveren als hapje bij een gezellige apéro maar ook om je kerstmenu goed in te zetten. Een eenvoudig hapje waar je geen werk aan hebt. Je hebt slechts 5 ingredienten nodig. De brie wordt ingesmeerd met wat confituur wat heerlijk is in combinatie met de kaas.

Tips & vragen voor het maken van deze Brie in bladerdeeg

  • Kan ik hier ook een andere kaas voor gebruiken? Ja zeker, je zou dit ook met Camembert kunnen maken.
  • Welke smaak van confituur kan ik het beste gebruiken? Eender welke confituur kan je hiervoor gebruiken. Ik koos voor eentje op basis van bramen maar dit kan even goed met frambozen, aardbei, bessen, perzik, abrikozen … Met de feestdagen zou je ook een cranberry compote kunnen gebruiken. Of je kan ook wat honing over de brie strooien, dit is ook een heerlijke combinatie zeker met wat rozemarijn.
  • Welke hapjes kan ik het best combineren met deze gebakken Brie? Omdat dit hapje vrij rijkelijk en zwaar is, zou ik de overige hapjes vrij licht houden. Ik denk dan aan deze Griekse dip met nacho’s en sla wraps met zalm.
Deze Brie in bladerdeeg blijft een topper om te serveren als hapje bij een gezellige apéro maar ook om je kerstmenu goed in te zetten. Een eenvoudig hapje waar je geen werk aan hebt. Je hebt slechts 5 ingredienten nodig. De brie wordt ingesmeerd met wat confituur wat heerlijk is in combinatie met de kaas.

Brie in bladerdeeg

Deze Brie in bladerdeeg blijft een topper om te serveren als hapje bij een gezellige apéro maar ook om je kerstmenu goed in te zetten. Een eenvoudig hapje voor Kerst waar je geen werk aan hebt. Je hebt slechts 5 ingredienten nodig en je hebt de heerlijke combinatie van kaas en confituur
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 stuk Brie
  • 2 a 3el confituur (smaak naar keuze)
  • 1 tl rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 ei

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg open, leg in het midden het stuk Brie.
    Smeer de kaas in met de confituur en strooi er de fijngehakte rozemarijn over.
    Vouw de randen van het bladerdeeg naar het midden over de Brie. Duw de randjes goed aan.
    Wrijf het bladerdeeg in met losgklopt ei.
    Bak het pakketje zo'n 20 a 25min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Serveer direct.
    Smakelijk
Trefwoord apero, bladerdeeg, blauwe kaas, borrel, borrelhapje, brie, feestdagen, feestmenu, hapje, kerstmenu, kerstmis, kerstrecept

Nog meer inspiratie nodig voor je Kerstmenu? Check dan zeker ook deze gerechtjes :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.