Eitjes, daar draait het toch om met Pasen!
Met Pasen hoort er nu eenmaal een eitje op tafel te komen, naar mijn mening. Een eitje als ontbijt, of met de gezellige Paasbrunch of als avondeten. Eitjes kunnen nu eenmaal op elk moment van de dag.
Een eitje dat hoeft niet per se in de klassieke vorm van een gekookt ei, omelet of spiegelei … dit jaar gaan we voor iets origineler en daar gaan deze ” 8x orignele recepten met ei” zeker bij helpen.
- Quesadilla met roerei en spek
- Cloud eggs met spek en gruyère
- Frittata met pompoen
- Shakshuka met aubergine
- Croissant krans met roerei en spek
- Gehaktbroodkrans met ei en spek
- Plaattaart met ei en ham
- Gevulde paprika’s met ei en zoete aardappel
Quesadilla met roerei en spek
Roerei en spek, ik denk dat het bij velen bij het ontbijt of bruch met Pasen op tafel zal komen. Wel waarom steken we die twee dit jaar eens niet in een originele Mexicaanse versie meer bepaald een quesadilla met roerei en spek afgewerkt met lekker veel kaas en avocado mag ook zeker niet ontbreken.
Klik hier voor het recept
Cloud eggs met spek en gruyère
Wie dit jaar origineel uit de hoek wil komen met een eigerechtje … dan moet je gewoon deze eiwolkjes op tafel toveren ook wel cloud eggs genoemd.
Benieuwd hoe je ze maakt? Klik hier voor recept
Frittata met pompoen
Van een smaakbommetje gesproken! Stukjes heerlijk zacht geroosterde pompoen, feta, zongedroogde tomaten … zo simpel, zo weinig werk en zo lekker. Met deze frittata ga je echt uitpakken.
Klik hier voor het recept
Shakshuka met aubergines
Wat Midden-Oosterse vibes tijdens de Paasbrunch, moet kunnen vind ik 🙂 !
Een lekkere pittige tomatensaus met aubergines waarin de eitjes worden gepocheerd. Origineel, super smaakvol, gemakkelijk en waanzinnig lekker.
Klik hier voor het recept
Croissant krans met roerei en spek
Pasen en eitjes, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Bij een paasbrunch moeten ze dus zeker op tafel komen.
Wel dit jaar gaan we voor iets origineler met deze makkelijke croissant krans met roerei en spek. Dat is Pasen direct stevig invliegen!
Klik hier voor het recept
Gehaktbroodkrans met ei en spek
Met gehaktbrood scoor je nu eenmaal altijd, bij mij toch in ieder geval.
Met een vleesbroodje kan je echt alle kanten mee op, in deze versie verstopte ik er hard gekookte eitjes in en omwikkelde het broodje in spek. Een winner bij zowel groot als klein.
Klik hier voor het recept.
Plaattaart met ei en ham
Plaattaarten zijn hier thuis altijd een winner. Een winner dat weinig werk vraagt, je kan steeds volop varieren met ingredienten, restjes in verwerken … ik kan nog wel even doorgaan 🙂 . Deze versie is er eentje die je zowel doordeweeks als tijdens de Paasbrunch op tafel kan toveren.
Klik hier voor het recept.
Gevulde paprika’s met ei en zoete aardappel
100% veggie, 100% easiness en 100% smaak! Een lekker gezond receptje dat je zowel doordeweeks op tafel kan toveren als met de Paasbrunch.
Klik hier voor het recept.