Pasen en eitjes, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Bij elk paasontbijt of brunch moeten ze gewoon op tafel komen.
Meestal is dat in de vorm van een typisch gekookt ei, omelet, spiegelei of roerei. Wel dit jaar gaan we voor iets origineler met deze makkelijke croissant krans met roerei en spek. Dat is Pasen direct stevig invliegen!
Tja, Pasen komt dichterbij dus de receptjes voor het Paasontbijt of brunch konden niet uitblijven. Al sinds midden februari zit ik met m’n hoofd bij Pasen, “dat is goed op tijd” hoor ik jullie denken. Je kan nooit vroeg genoeg beginnen plannen is m’n motto maar dit jaar was er ook nog een andere reden.
Aangezien ik ook dit jaar Solo blogger ben (ben ik super blij mee), mocht ik dit jaar meewerken aan de “paasgids, vol slimme tips en makkelijke recepten” die ondertussen op Solo.be staat. Negen recepten (waarvan twee van mezelf) op 1 dag ‘shooten”, ohja dat was een uitdaging!
Gelukkig stond ik in voor het koken en het bakken, het fotograferen en stylen liet ik deze keer graag over aan enkele deskundigen 😉
Doodop was ik maar wat heb ik me geamuseerd!
Eén van m’n eigen recepten was deze croissant krans gevuld met roerei en spek. In de paasgids van Solo kan je duidelijk zien hoe je deze croissant krans in elkaar steekt. Ik zou zeggen ga op ontdekking en laat zeker even weten wat je er van vindt!
Ingrediënten (+/- 4 personen)
- 1 pak croissantdeeg (type danerroles)
- 3 eieren
- 2 lente-uitjes
- 1/2 rode paprika
- 1/2 tomaat
- 6 plakjes spek
- 25gr geraspte kaas
- handvol rozijnen
- Boter/Margarine/Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwijder de zaadjes van de paprika en tomaat en snij in kleine blokjes.
Snij de lente-ui fijn.
Verhit een pan met een scheutje boter/margarine/olijfolie
Kluts de eieren los. Schep 1el van het eiermengsel apart in een kommetje om achteraf de krans in te wrijven.
Giet in de pan en roer rustig tot je een mooi stevig roerei krijgt.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Open het blik croissantdeeg, leg de croissant driehoekjes in cirkel op de
beklede bakplaat met de lange punten naar buiten.
Waar het deeg elkaar overlapt in de binnencirkel, duw deze goed aan.
Beleg elke driehoek met een plakje spek.
Verdeel het roerei in een ronde over het croissantdeeg, gevolgd door de blokjes paprika, tomaat en lente-ui.
Strooi hierover de geraspte kaas.
Vouw de lange kanten samen met het spek naar binnen over de ring van roerei en
geraspte kaas zodat je een krans krijgt.
Wrijf de krans in met overgebleven eimengsel.
Bak de croissantring ongeveer 15 a 20min in de oven.
Serveer direct
BewarenBewaren