Pasen is in aantocht dus tijd voor wat inspiratie en ik deel met veel plezier het recept van deze witte chocolademousse met sinaasappel curd gereserveerd in paaseitjes.
Paaseitjes horen nu eenmaal bij deze feestdag, het begint ‘s ochtends al bij een lekker gekookt eitje (of roerei, omelet, …) gevolgd door veel te veel chocolade eieren, waarin ik me elk jaar weer ziek in eet! Nooit zal ik het leren, maarja je wilt toch elke smaak van die paaseitjes geproefd hebben, nee? Of ben ik de enige veelvraat?
En dan heb ik het nog maar over de kleintjes, de grote met discobolletjes moeten er dan ook nog aan geloven. Echter kan je de grote paaseieren dit jaar op een leukere manier
en misschien nog lekkerder presenteren.
En dat doe je door ze te vullen met deze heerlijke witte chocolademousse
en voor die extra toets een frisse “orange curd”.
Lekker, origineel en onweerstaanbaar!
Ingrediënten curd
- 120ml sinaasappelsap (vers)
- zeste van 1 sinaasappel
- zeste en sap van 1 citroen
- 2 eierdooiers + 1 ei
- suiker
- 35gr boter/margarine (in blokjes)
Ingrediënten mousse
- 250gr witte chocolade
- 100ml + 240ml room
- 4 eiwitten
- Extra’s > chocolade paaseieren
Bereidingswijze
Begin met het maken van de curd en deze gaar je au-bain marie.
Neem een iets grotere pot, vul deze met water en breng aan de kook.
Als dit eenmaal kookt, zet het vuur zachter.
Neem een iets kleinere kookpot die kan steunen in de grotere pot met water.
Doe in de kookpot de suiker, sinaasappelsap, zeste van citroen en sinaasappel, sap van citroen en eieren.
Roer even los en zet dan in de pot met warm water.
Laat de curd nu rustig indikken terwijl je roert met een garde.
Eenmaal ingedikt haal van het vuur en voeg de blokjes boter toe.
Roer goed tot de boter is gesmolten en laat helemaal afkoelen.
Voor de chocolademousse.
Doe de chocolade en 100ml room in een kookpot en zet op een zacht vuurtje
zodat de chocolade rustig kan smelten. Roer regelmatig.
Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en laat op kamertemperatuur komen.
*
Klop 240ml room stijf op
Klop ook apart de 4 eiwitten stijf op.
Meng voorzichtig het afgekoelde chocolade mengsel met de opgeklopte room.
Meng vooral niet te lang (anders gaat al de lucht er uit).
Voeg als laatste de opgeklopte eiwitten toe en meng terug kort en voorzichtig.
Je kan nu de mousse in aparte potjes verdelen en verder laten opstijven in de koelkast.
Of wil je ze serveren in de paaseieren.
Laat de mousse dan eerst in een grote kom opstijven in de koelkast, doe dan in een spuitzak.
Snij voorzichtig de hoedjes van de paaseieren en spuit de mousse in de paaseieren.
Handig is om ze in lege eierdozen te zetten.
Serveer met de curd.
Smakelijk!