kip-curry salade

Kip-curry salade

Kip-curry salade, een echte klassieker voor tussen de boterham of op een cracker.
HEER-LIJK gewoon! Maar ik spreek dan wel over een echt lekkere kip-curry salade, zo eentje met genoeg stukjes kip en niet waar je de kip moet gaan zoeken tussen al de mayonaise. Heel moeilijk te vinden tegenwoordig hoor, bij een echte slager kan je de “real stuff” misschien nog vinden.
Ik maak m’n kip-curry salade tegenwoordig gewoon zelf, dan kan je gewoon zelf naar hartelust ingredienten en kruiden toevoegen. De salade “pimpen” zoals je hem zelf graag hebt.

Kip-curry salade

Heb je nu nog wat restjes kip over van de vorige dag, dan heb je al wat werk uitgespaard. Anders komt er niet zo veel extra werk bij kijken hoor, gewoon de kip rustig laten pocheren zodat je heerlijk mals en sappig kip hebt voor in de salade.
Voor de salade zelf, heb ik misschien iets meer ingredienten gebruikt dan bij een gebruikelijke kip-curry. Zo voegde ik was lente-ui toe alsook wat honing, rozijnen en pistachenoten. De gebruikelijke mayonaise wordt grotendeels vervangen door griekse yoghurt wat meteen ook voor de nodige frisse toets zorgt.

Kip-curry salade

En met Pasen in aantocht, is dit een ideaal receptje voor bij het Paasontbijt of brunch?
Of met de lente inzicht, leuk om mee te nemen op een picknick!

Kip-curry salade

Ingrediënten (+/- 4 personen)

  • 2 kipfilets
  • 1 kip bouillonblokje
  • 2 lente-uitjes (fijngehakt)
  • 5el griekse yoghurt
  • 1el mayonaise
  • 2el honing
  • 1el kerriepoeder (of 1kl kerriepoeder en 1kl madras curry)
  • handvol rozijnen
  • handvol pistachenoten (grof gehakt)
  • enkele takjes peterselie (fijngehakt)
  • Peper en zout
  • Extra > bagels, toasts, wraps, … sla & tomaten

Bereidingswijze

Begin met de kip te pocheren.
breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en los daarin een bouillonblokje op.
Als het water eenmaal kookt, zet het vuur heel zacht en leg hierin de kipfilets.
Pocheer de kip ongeveer 20min (hangt af van de grootte).
Haal de kipfilets uit het water en laat volledig afkoelen.

Snij de kip in kleine stukjes en meng met de overige ingredienten.
Serveer tussen een bagel, op een toast of wraps met wat sla en tomaten.
Eventueel een gekookt eitje zou hierbij ook perfect passen.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.