Deze pasta carbonara met tomaat brengt bij mij een heel leuke herinnering naar boven
meer bepaald een event van Elvea bij Peppe’s in Genk.
Jawel bij de enige echte Peppe Giacomazza, bekend van de tv zender njam,
en dit jaar ook ambassadeur van Elvea, de numero uno in België in tomatenconserven.
Tijdens een avond onder foodbloggers in de leuke “trattoria” van Peppe mochten we enkele heerlijke gerechtjes uitproberen met natuurlijk een Elvea product in verwerkt. Enkel in het dessert, een typisch Italiaanse tiramisu
(echt de beste tiramisu die ik ooit heb gegeten) werden geen tomaten gebruikt :-).
Starten deden we met burrata, één van mijn lievelingskaze, met een tomatensaus
Ik weet nu al dat dit deze zomer op m’n terras een apéro gerechtje wordt.
Lekker, vlug klaar en makkelijk om te delen.
Na de burrata kwam een nog lekkerder gerecht, waar ik het recept heel graag
met jullie wil delen, pasta carbonara met tomaat ofwel Carbonara Rossa
Die gewoonweg ZA-LIG was en het leuke aan dit gerechtje is dat je het makkelijk
zelf kan maken met een minimum aan ingrediënten.
Na de pasta kwam nog een lekker stukje vlees met een pizzaiola saus.
Het hoogtepunt bleef toch echt de pasta carbonara (en de tiramisu)
Ingrediënten (4 personen)
- 150gr pancetta (in blokjes)*
- 1 rode ui (fijngesneden)
- 400gr tomatenblokjes (uit blik)
- 500gr pasta
- 2 eieren
- 100gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- peterselie
- 1el suiker
- Olijfolie
- Peper en zout
*de pancetta kan je ook vervangen door blokjes spek
Bereidingswijze
Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.
Bak hierin de pancetta en ui aan, tot de ui mooi glazig en zacht begint te worden.
Probeer regelmatig te roeren.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat even zachtje sudderen.
Breng op smaak met peper, zout en 1el suiker.
Breng water aan de kook en kook de pasta al dente.
Kluts de eieren los samen met de Parmezaanse kaas en zet even opzij.
Als de pasta al dente is gekookt, voeg direct toe aan de tomatensaus
samen met een beetje van het kookwater van de pasta.
Meng goed.
Voeg het mengsel van ei en Parmezaanse kaas toe en meng goed.
Serveer direct met eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas.
Smakelijk!