Gehaktbroodkrans met ei en spek

gehaktbroodkrans

Het moeilijkse aan dit recept, was het een naam geven 🙂
Het is eigenlijk een groot vogelnestje in de vorm van een krans maar het is ook een gehaktbrood met daarin gekookte eieren omwikkeld in spek … Welke van de 2 gaat het winnen? 🙂

gehaktbroodkrans

Uiteindelijk heb ik het de naam gehaktbroodkrans met ei en spek gegeven.
Je hoeft natuurlijk niet perse zulke bakvorm in huis te hebben of speciaal deze gaan kopen, je kan eender welke bakvorm gebruiken. Hou er wel rekening mee dat dit de hoeveelheid ingrediënten iets kan verschillen.

gehaktbroodkrans

Omdat ik een bakvorm van wel 25cm had gebruikt waarin 1kg gehakt kon en 6 eieren, hadden we echt wel genoeg eten voor 2 dagen. We zijn hier thuis dan ook maar met twee + onze hond Loo (maar zij krijgt enkel maar haar brokjes 😉 )
Twee dagen lang hebben we gesmuld van dit gehaktbroodje. Als het net uit de oven komt, dan is het lekker sappig door het spek. De tweede dag, hebben we het koud tussen een boterham (ik op een cracotte) met een beetje mosterd gegeten … ook lekker hoor en makkelijk 🙂

Ingrediënten

  • 1kg gehakt
  • 7 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1kl paprikapoeder
  • 1/2kl cayennepeper
  • dunne plakjes spek (ik heb er ongeveer 30 gebruikt om de bakvorm te bedekken)
  • 60gr paneermeel
  • zout

Extra > ronde krans bakvorm (25cm) of andere bakvorm

Bereidingswijze

Kook 6 eieren hard.
Laat afkoelen en pel de eieren

Pel de ui en look en hak deze fijn.
Meng het gehakt met de fijngehakte ui en look. Voeg het overgebleven (ongekookte) ei toe samen met de paprikapoeder, peper, zout en paneermeel.
Meng goed.

Verwarm de oven voor op 180 graden
Beleg de binnenkant van de bakvorm met de plakjes spek, zorg dat de plakjes elkaar overlappen.

gehaktbroodkrans

Bedek de bodem alvast met een deel van het gehakt.

gehaktbroodkrans

Leg hierop de gekookte eieren, druk iets aan. Doe het overige gehaktmengsel in de bakvorm en druk goed aan.

gehaktbroodkrans

Bak het gehaktbrood ongeveer 40 a 45min in de oven.

Haal het gare gehaktbrood uit de oven, laat iets afkoelen zodat je deze makkelijker kan ontvormen en serveer direct.
Ook koud is dit super lekker

Smakelijk !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.