Quesadilla met roerei en spek

Quesadilla met roerei en spek

Roerei en spek, ik denk dat het bij velen bij het ontbijt of bruch met Pasen op tafel zal komen. Wel waarom steken we die twee dit jaar eens niet in een originele Mexicaanse versie meer bepaald een quesadilla met roerei en spek afgewerkt met lekker veel kaas en avocado mag ook zeker niet ontbreken. 

Quesadilla met roerei en spek

Voor wie het zich zou afvragen wat quesadilla’s juist zijn, wel eigenlijk kan je het vergelijken met onze croque monsieur. Enkel wordt hier het brood vervangen door zachte wraps/ tortilla’s. De vulling van quesadilla’s kan je volop mee spelen en daarom maak ik ze ook zo graag. Naast de wraps/tortilla’s mag de kaas ook zeker niet ontbreken, deze gaat voor de “lijm” zorgen tussen de twee tortilla’s en voor de rest kan je helemaal los gaan bij het maken van quesadillas’s. 

Quesadilla met roerei en spek
Quesadilla met roerei en spek

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 8 (dunne) plakjes spek
  • 100gr geraspte kaas*
  • 4 tortilla’s/wraps
  • handvol rucola of verse spinazie
  • 1 avocado
  • 1el bieslook (fijngehakt)
  • 1el peterselie (fijngehakt)
  • Olijfolie/margarine/boter
  • Peper en zout

*Ik gebruikte geraspte cheddar kaas. Maar dit is naar eigen keuze. Kies gewoon een kaas die je graag eet.

Bereidingswijze

Begin met het bakken van het spek.
Dit kan je ofwel doen in een pan (zonder vetstof) of zoals ik altijd doe in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden, beleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakjes spek. Bak het spek mooi goudbruin (in ongeveer 8min). Laat daarna even afkoelen zodat het spek lekker krokant wordt.

Ondertussen kan je de eieren losklutsen samen met wat peper en zout.
Verhit een pan met wat olijfolie/margarine of boter. Giet hierin het eimengsel en laat het ei al roerend stollen. Eenmaal helemaal gestold, haal van het vuur, voeg de fijngehakte bieslook en peterselie toe. Meng goed.

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hier op 2 tortilla’s.
Strooi over elke tortilla wat geraspte kaas.
Verdeel over de 2 tortilla’s het roerei, spreid goed uit, gevolgd door het krokante spek, een beetje rucola of spinazie. Strooi als laatste terug royaal wat geraspte kaas erover en sluit met de 2 resterende tortilla vellen.

Bak de quesadilla ongeveer 8min aan één kant tot de bovenste tortillavel mooi goudbruin en krokant is. Draai voorzichtig de quesadilla om zodat de onderste tortillavel ook mooi goudbruin gebakken kan worden (nog eens 8min)

Haal de quesadilla’s uit de oven, snij in stukken en serveer direct met plakjes avocado en eventueel nog wat extra kruiden.

Smakelijk!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.