Vorig jaar deelde ik met jullie het recept voor een croissant krans met roerei en spek. Een leuk en origineel receptje om te serveren bij het Paasontbijt of brunch. Dat receptje is ondertussen één van de hits op m’n blog en heb er echt super veel leuke reacties op gekregen. Jullie zijn dus fan! Wel en daarom met Pasen opnieuw in zicht heb ik een zoete versie gecreeerd die jullie zeker ook gaat bevallen… een croissant krans met roomkaas en frambozen.
Een gerechtje met weer een minimum aan ingrediënten maar heerlijk van smaak en gaat een topper zijn met Pasen!
Ook nu weer gebruik ik croissantdeeg uit blik belegd met een mengsel van roomkaas en frambozen, oprollen, in plakjes snijden, in een krans leggen en bakken maar.
Super easy en super delicious!
Ingrediënten
- 2 blikjes croissantdeeg
- 150gr roomkaas
- 100gr frambozen (+extra)
- 1el poedersuiker
- 1 ei
- Optioneel glazuur : 65gr poedersuiker + scheutje water (+ rode kleurstof)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Meng de roomkaas met frambozen en de poedersuiker.
De frambozen mogen ietwat moes worden maar er mogen nog stukjes inzitten dus meng niet te lang.
Rol beide rolletjes croissantdeeg open.
Probeer de naden ietwat dicht te knijpen.
Verdeel het mengsel van roomkaas en frambozen over de plakken croissantdeeg en smeer mooi gelijkmatig over het deeg.
Rol beide plakken croissantdeeg weer op en snij met een scherp mes in plakjes (+/- 3cm).
Leg de plakjes naast elkaar in de vorm van een krans op de beklede bakplaat.
Kluts het ei los en wrijf de het deeg hiermee in.
Bak de croissantkrans ongeveer 20 a 25 mooi goudbruin in de oven.
Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
De croissantkrans is op z’n lekkerst als ie nog lauw is.
Smakelijk!