Asperges in bladerdeeg met brie en Ganda Ham

Asperges in bladerdeeg met brie en Ganda Ham

Asperges in bladerdeeg met brie en Ganda Ham, een lekker en super easy gerechtje om op tafel te toveren met de paasbrunch of tijdens een gezellige lente apéro. Het handige aan Pasen dit jaar is dat het aspergeseizoen dan net begonnen is dus deze beauties mogen zeker niet ontbreken. 

Asperges in bladerdeeg met brie en Ganda Ham

In dit receptje koos ik voor de groene variant want deze kunnen makkelijk in de oven garen zonder ze eerste te hoeven voorkoken. 
Doe daarbij heerlijk romige Brie, typische Gentse Ganda Ham, het boterige van het bladerdeeg en wat honing op smaak gebracht met tijm. Top combi van smaken zonder een hele resem aan ingrediënten! 

Asperges in bladerdeeg met brie en Ganda Ham
Asperges in bladerdeeg met brie en Ganda Ham

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 plakjes bladerdeeg *
  • 12 groene asperges
  • 4 sneetjes Ganda Ham
  • 4 plakjes brie
  • 1 ei
  • 50ml honing
  • 1kl margarine/boter
  • Verse tijm
  • Olijfolie
  • Peper en zout

*ik gebruikte vierkant bladerdeeg uit de diepvries (te verkrijgen in de meeste supermarkten)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breek het harde achterste van de asperges af.
Meng de asperges met een beetje olijfolie, peper en zout.

Leg de vierkante plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
Beleg met een sneetje Gandaham. Leg hierop een plakje brie gevolgd door 3 asperges. Leg de asperges ietwat schuin.
Neem 1 hoek van het bladerdeeg en vouw over de asperges. Neem de tegenoverliggende hoek en vouw deze ook over de asperges zodat je een pakketje krijgt. Doe hetzelfde met de rest
Kluts het ei los en wrijf de pakketjes hiermee in.

Bak ongeveer 20 a 25min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is.

Doe ondertussen de margarine/boter, honing en wat tijmblaadjes in een kookpotje en zet op een zacht vuurtje zodat de margarine/boter kan smelten. Eenmaal gesmolten, roer goed tot een mooi egaal mengsel en haal van het vuur.

Serveer de pakketjes met de tijmhoning.

Smakelijk!

1 thought on “Asperges in bladerdeeg met brie en Ganda Ham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.