Ananastaart

Ananastaart

Tijd voor een exotische taartje, een exotische ananastaart!
ZALIG lekker als je het mij vraagt aangezien ik dol ben op ananas.
Deze taart is perfect en lekker origineel om met Pasen (of op een andere feestelijke dag) op tafel te toveren.
De taart bestaat uit een kokosbodem die heel hard doet denken aan een kokosrotsje, het zijn dan ook dezelfde ingredienten. En die kokos in combinatie met de ananas voor de vulling is gewoonweg hemels en werkt gewoon perfect! Ik zou zeggen, draai die oven al maar aan, stroop de mouwen maar op en bakken maar 🙂

Ananastaart
Ananastaart

Ingrediënten korst

 • 160gr kokospoeder
 • 2 eiwitten
 • 55gr suiker
 • Extra : springvorm (+/- 22cm diameter)

Ingrediënten vulling

 • 250ml room
 • 2 eieren
 • 3 eigelen
 • 110gr suiker
 • 125ml ananassap
 • 1 limoen
 • Optioneel : 150gr mascarpone + 100ml room + 2el poedersuiker + limoenzeste

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140 graden.
Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in of bedek ook met bakpapier.
Meng het kokospoeder, eiwitten en suiker. Het moet ietwat plakkerig zijn. Voeg eventueel een heel klein scheutje water toe.
Stort dit mengsel in de taartvorm en duw goed aan met de bolle kant van een lepel, duw het mengsel ook aan de zijkanten omhoog zodat je een randje krijgt. Bak de bodem mooi goudbruin in ongeveer 25 a 30min.
Haal uit de oven laat even afkoelen.

Voor de vulling, klop de room los samen met de eieren, suiker, ananassap, zeste en sap van de limoen. Gewoon even loskloppen tot egaal mengsel.
Giet dit mengsel in de taartbodem en bak ongeveer 45min in de oven op 170 graden.
Haal na 45min de taart uit de oven, de vulling zal nu nog redelijk slap/vloeibaar zijn maar zal opstijven bij het afkoelen. Laat de taart eerst afkoelen op kamertemperatuur en laat verder een nachtje opstijven in de koelkast.

Serveer tip > Meng 150gr mascarpone met 100ml room, 2el poedersuiker en een beetje limoenzeste.

Serveer de taart met het mengsel van mascarpone

Smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.