Herfst, echt mijn favoriete seizoen bij uitstek. Oke, het warme weer van de zomer is leuk. Maar geef mij maar de herfst, is veel gezelliger. De dekentjes en sloefkes die terug boven gehaald worden, heerlijk warm comfort food dat op tafel komt en die typische herfstige groenten en fruit. De appelen en peren zijn back in business en natuurlijk ook pompoen. Echt iets typisch voor de herfst waar je echt de meest heerlijke comfy receptjes mee kan maken zoals deze frittata met pompoen.
De pompoen wordt eerst geroosterd in de oven samen met rode ui. Dit gaat de pompoen nog lekkerder maken en het resultaat is echt een super yummie frittata met nog extra smaakmakers door de feta en zongedroogde tomaten. Kortom een ideaal simpel, voedzaam maaltje om doordeweeks op tafel te toveren.
Ingrediënten (4 personen)
- 800gr pompoen (geschild)
- 1 rode ui
- 1tl komijnpoeder
- 8 eieren
- 100ml melk
- 2el fijngehakte peterselie
- 200gr feta
- 125gr zongedroogde tomaten
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de rode ui en snij in dunne plakjes.
Snij de pompoen in kleine gelijke blokjes.
Doe de ui en pompoen in een ruime ovenschaal. Voeg het komijnpoeder toe samen met een snuifje peper en zout en 2el olijfolie.
Rooster de groenten ongeveer 25 a 30min in de oven tot de pompoen mooi gaar is.
Kluts ondertussen de eieren los met de melk, peterselie en snuifje peper en zout.
Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.
Haal de ovenschaal met de gare pompoen en ui uit de oven.
Strooi hierover de stukjes zongedroogde tomaten. Overgiet met het eiermengsel en verbrokkel hierover de feta.
Bak de frittata ongeveer 20 a 25min in de oven tot deze mooi gaar is binnen.
Serveer direct met een salade.
Smakelijk!