Wat doen we met de overschot van de gekookte rijst van de vorige dag? Vooral niet weggooien maar verwerken in deze heerlijke gebakken rijstpudding. Een lekker voedzaam receptje om te serveren als ontbijt of als tussendoortje. Zalig om de dag te kunnen beginnen met deze kruidige warme rijstpudding klaargemaakt in de oven. Het hoeft dus niet altijd havermoutpap of granola met yoghurt te zijn, deze rijstpudding is daar een ideaal gezond alternatief voor.

De rijstpudding of rijstpap zoals ze bij ons zeggen, wordt dus klaargemaakt in de oven en niet in een kookpot op het vuur wat normaal het geval is. Met de rijstpudding in de oven te maken, hoef je zelf echt niet veel te doen. Het is gewoon alle ingredienten mengen en hup de oven in. Zelfs met een stevig ochtendhumeurtje moet dat toch wel lukken :-). En ja, ik ben iemand met een stevig ochtendhumeur š
Ik voegde nog wat peer en bessen toe aan de rijstpudding, maar hier kan je natuurlijk zelf mee spelen wat je lekker vindt of wat je in huis hebt. Je zou ook rozijnen of noten kunnen toevoegen.

Ingrediƫnten (4 personen)
- 250gr gekookte rijst
- 2 eieren
- 250ml melk
- 40gr honing of maple syrup
- zeste van halve citroen
- 1/2tl kaneel
- snuifje kardemompoeder
- snuifje gemberpoeder
- 1 peer
- 100gr blauwe bessen
- 100gr frambozen
- Handvol amandelschaafsel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in met een beetje boter of kokosolie.
Doe de gekookte rijst in de ovenschaal.
Snij de peer in dunne schijfjes
Kluts de eieren los samen met de melk, honing of maple syrup, zeste van citroen, kaneel, kardemompoeder en gemberpoeder. Giet over de rijst en meng een beetje. Verdeel hierover de schijfjes peer, blauwe bessen, frambozen en amandelschaafsel.
Bak zo’n 25 a 30min in de oven tot rijstpudding mooi stevig is.
Haal uit de oven en serveer direct.
Smakelijk!