5x verrassende recepten met veenbessen

Taart cranberrys walnoten mascarpone-6

En daar is dan december … de laatste maand van het jaar en meteen ook de gezelligste en leukste tijd van het jaar (toch voor degene die van de feestdagen houden).
Een maand met veel te veel lekkers … de chocolade, marsepein en speculaas met Sinterklaas … en niet veel later alle gangen van de feestmenu’s die we achterover mogen slagen. En gegarandeerd dat er bij één van die gangen veenbessen komen kijken. Veenbessen ofwel cranberries horen gewoon bij kerst net zoals de kerstman en een kerstboom. Meestal komen ze op tafel in combinatie met appel, HEER-LIJK!
Maar je kan zo veel meer met deze prachtige parels en daarom deze post over mijn 5 favoriete en verrassende recepten met veenbessen.

Terrine met veenbessen, pistachenoten en uienchutney

Een lekker hapje voor de komende feestdagen geïnspireerd door Donna Hay. Een hapje dat feestdagen “approved” is omdat het makkelijk en volledig op voorhand klaar te maken is.
Het recept kan je hier vinden

Terrine met pistache veenbessen uienchutney

Stoofpotje van varkensspiering en veenbessen

Oke, stoofpotje en varkensspiering klinkt misschien niet zo feestelijk en fancy maar wat is dit een smaakbommetje en de veenbessen geeft het gerechtje de nodige kerst vibes. En ook weer helemaal feestdagen “approved” want een stoofpotje moet gewoon op voorhand klaargemaakt worden.
Het recept kan je hier vinden

Stoofpotje van varkensspiering en veenbessen

Speltcake met chocolade, veenbessen en crumble

Een heerlijk combi van veenbessen en chocolade in een cake met daarop een crunchy crumble, dat is gewoon genieten. Doe daarbij een kop koffie, de lichtjes van de kerstboom en wat jingle bells.
Het recept kan je hier vinden

Speltcake met veenbessen chocolade-1

Cranberry Curd taartjes met meringue

Iedereen kent wel de typische lemon curd, een standaard element bij een afternoon tea om royaal op je scone te smeren. De lemon curd wordt in dit receptje een cranberry curd geserveerd in een taartje op basis van hazelnoten en daarop een fluffy meringue wolkje. Ook weer volledig op voorhand klaar te maken, en zodus weer feestdagen “approved”
Het recept kan je hier vinden

Kerst taartje cranberry curd re-1

Taart met cranberry’s, walnoten en mascarponecrème

Ik denk dat je met deze taart iedereen met verstomming gaat laten staan zowel qua smaak als showelement
zonder dat je daar een keukenprins- of prinses voor hoeft te zijn.
Deze taart heeft de perfecte balans, het zoete van de cake, de zuurte van de veenbessen en het romige van de mascarponecrème. Een topcombi dus!
Het recept kan je hier vinden

Taart cranberrys walnoten mascarpone-6

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.