Nog 24 dagen en jullie weten wat voor dag het dan weer is “the most wonderful time of the year”. Tijd dus om jullie de volgende weken te bombarderen met inspiratie voor jullie kerstmenu of eindejaarsmenu. Iets wat ik maar al te graag doe 😉
Ik heb met jullie vorige week al een heel smaakvol, makkelijk en op voorhand klaar te maken hoofdgerecht gedeeld meer bepaald een stoofpotje met varkensspiering en veenbessen. En volgens het principe van makkelijk, smaakvol en grotendeels op voorhand klaar te maken of voor te bereiden zijn ook de rest van receptjes die klaar staan. Want je wil zelf toch ook genieten van je etentje zonder de hele tijd in de keuken te hoeven staan om zo alle sfeer en gezelligheid aan tafel te missen.
Nee, daar doen we niet aan mee en zodus is “preparation the key to succes”!
Dit zalmbuideltje is daarom een winner als voorgerecht want het voldoet helemaal aan de eisen.
Feestelijk ✔
Smaakvol ✔
Makkelijk te maken ✔
Op voorhand klaar te maken ✔
Je hoeft net voor het serveren de buideltjes uit de vormpjes te halen en even het sausje mengen (het sausje kan je eventueel ook al een uurtje op voorhand maken).
Ingrediënten zalmmousse (4 personen)
- 135gr gerookte zalm (fijngehakt)
- 280ml room
- 1/2 limoen (sap)
- 2el komkommer (in kleine blokjes)
- 1el bieslook (fijngehakt)
- +/- 12 sneetjes gerookte zalm (voor het buideltje)
Extra > 4 kleine cocotte potjes
Ingrediënten crème fraîche sausje
- 100gr crème fraîche
- 2el limoensap
- enkele takjes dille (fijngehakt)
- 1kl honing
- peper en zout
- Optioneel > zalmeitjes en extra blokjes komkommer om te garneren
Bereidingswijze
Begin met de cocotte potjes binnenin in te smeren met een beetje olie en duw in elk potje een vel plasticfolie (om het buideltje later er makkelijk uit te krijgen).
Beleg elk potje met +/- 3 sneetjes gerookte zalm en laat de zalm iets overhangen.
Voor de mousse, klop de room op tot je stijve pieken krijgt.
Voeg de fijngehakte zalm toe samen met het limoensap, blokjes komkommer, bieslook en peper en zout.
Verdeel het mengsel over de potjes. Vul ze niet helemaal tot boven.
Vouw de overhangende zalm naar binnen.
Zet de potjes voor minstens 1h in de koelkast (mag ook langer)
Net voor het serveren meng je de crème fraîche met het limoensap, fijngehakte dille, honing en peper en zout.
Haal de buideltjes voorzichtig uit de vorm, trek daarvoor voorzichtig aan de plasticfolie en leg op het bord.
Serveer met het sausje en werk eventueel af met blokjes komkommer en zalmeitjes
Smakelijk!
PS … dit receptje ook zelf uitgeprobeerd? Laat dan zeker even wat je er van vond
2 thoughts on “Zalmbuideltje gevuld met zalmmousse en crème fraîche sausje”