Het stond al lang op mijn lijstje om te maken en dan heb ik het over een charlottetaart.
Je weet wel zo’n taart met boudoirs / lange vingers rond.
Ik heb het steeds maar uitgesteld maar nu ik de laatste weken heel veel verlof heb gehad (en er komt nog heel wat verlof aan) was er eindelijk de tijd om enkele punten van mijn lijstje af te werken en uit te proberen.
Ik had mezelf voor deze charlotte geen al te grote verwachtingen opgelegd, het leek me op het eerste zicht nogal een technische taart met de boudoirs die rechtop moesten blijven staan en een vulling die niet te lopend mocht zijn.
Maar bon, ik ga geen uitdaging uit de weg en zodus met opgeheven hoofd en positieve ingesteldheid ben ik aan één van mijn puntjes op m’n lijstje begonnen.
En nu ik het resultaat op foto zie, ben ik meer dan tevreden.
Ik geef toe, het was even zoeken en puzzelen om de boudoirs rechtop te laten staan (tenzij iemand daar een techniek voor weet …) maar dat was dan ook de enige “moeilijkheid” aan heel deze taart.
De vulling is gewoon alles even mengen, gieten in de vorm en laten opstijven.
That’s it! De vulling heb ik heel simpel gehouden, eigenlijk vergelijkbaar met een cheesecake, met daarin blokjes mango. Maar hier kan je volledig jou ding mee doen, frambozen zouden ook goed werken of in de zomer verse bessen.
Ingrediënten
- 1 pak boudoirs / lange vingers
- 450gr roomkaas (type philadelphia)
- 360ml room + extra scheutje (voor de gelatine)
- 10gr vanillesuiker
- 120gr suiker
- 2 mango’s (in kleine blokjes)
- 5 blaadjes gelatine
Extra > springvorm
Bereidingswijze
Bekleed de randen van de spingvorm met plasticfolie (dat is makkelijker om later de taart eruit te halen).
Beleg de bodem en de zijkanten met de boudoirs. Dit kan wat geduld vragen en een beetje een puzzelwerkje zijn.
Begin dan met de gelatine blaadjes te weken in koud water.
Doe de roomkaas, room en beide suikers in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld)
Klop op tot de structuur van een stevige pudding.
Meng hieronder heel kort de helft van de mangoblokjes (de rest van de blokjes komt bovenop de taart).
Verhit een scheutje room in een kookpotje (niet laten koken).
Knijp de gelatine blaadjes goed uit en los ze op in de warme room.
Giet bij de rest van het mengsel en meng nog even kort.
Giet dit mengsel in de taartvorm met de boudoirs.
Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Vlak voor het serveren kan je de taart afwerken met de overige blokjes mango.
En zoals elke charlottetaart, moet er een lintje en strikje rond de taart 🙂
Smakelijk!
PS … zelf dit receptje ook uitgeprobeerd? Laat dan zeker even weten wat je er van vond!