Midden in de week afkomen met een dessert … waarom niet?
Een dessert dat perfect bij 6dec (ook op andere dagen hoor) past. Een dag waarop onze kasten weer uitpuilen met chocolade, marsepein, chocolade en “mandarinnekes”.
Een dag waarop we ons gewoon ziek mogen eten in al dat lekkers, dat is nu eenmaal de charme van Sinterklaas. En met dat lekkers in de kast meer bepaald speculaas en mandarijntjes kan je ook dit lekkere taartje maken. We maken dus van alles dat lekkers nog iets lekkerder! Er kan gewoon niet genoeg zoets zijn dezer dagen.
Het resultaat van al dat lekkers vertaald zich in deze heerlijk en makkelijk te maken cheesecake met een korst van speculaas en een vulling op smaak gebracht met mandarijntjes. Klinkt dat niet gewoon hemels … en ik kan jullie vertellen dat hij ook zo proeft.
Ingrediënten
- 300gr speculaas
- 85gr boter (gesmolten)
- 225gr roomkaas (type philadelphia)
- 4el honing
- 2tl zeste van mandarijntjes (fijngehakt)
- sap van 1 mandarijn
- 70gr griekse yoghurt
- 2 eieren
Extra > springvorm van +/- 20 a 23cm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier.
Vermaal de speculaas tot fijne kruimeltjes en voeg hierbij de gesmolten boter. Meng goed.
Schep dit in de springvorm en duw goed aan (zowel bodem als randen).
Bak dit 10min in de oven.
Haal uit de oven en zet even opzij.
Voor de vulling, doe de roomkaas, honing, zeste en sap van de mandarijntjes in een mengkom (van je keukenmachine voorbeeld) en mix even los tot alles mooi glad is.
Voeg de griekse yoghurt en eieren toe en klop terug goed tot een mooi glad mengsel
Giet dit mengsel in springvorm met de speculaas korst en bak ongeveer 50min in de oven (175 graden) tot de de vulling mooi stevig is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Werk de cheesecake eventueel af met sneetjes mandarijn.
Smakelijk!
PS … dit receptje zelf ook uitgeprobeerd? Laat dan zeker even weten wat je er van vond!
een heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven 🙂
Ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op de combi speculaas/bastognekoek en mandarijn.
Mercikes Lianne!
Ik vind het ook een topcombi 🙂