5x originele recepten met pompoen

pompoen ig-1

De herfst is in al z’n glorie losgebarsten, zie maar naar de kleurenpracht aan de bomen en
iets minder op onze “gazon”. De iets frissere temperaturen, de herfstjassen die terug boven water komen en langer donker …
Tja, dat hoort nu allemaal bij dit gezellige seizoen net zoals de vergeten groenten die terug komen piepen en natuurlijk ook die grote oranje “kastaar”. Ja, dan heb ik het over pompoen natuurlijk!
Een prachtige groente die we meteen associeren bij de herfst en waarmee we enkele heerlijke gerechtjes kunnen maken. En dan heb ik het niet over de traditionele soep met pompoen of een pompoenpuree.
Met pompoen kan je veel meer dan dat en dat bewijs ik je met m’n 6 favoriete pompoen recepten!

pompoen ig-1

Pumpkin Spice Late

Helemaal overgewaaid vanuit de USA, waar ze zo gek zijn om pompoen in cakes, taarten en ook koffie te verwerken. Ja, ook in koffie en ik kan jullie vertellen dat dit een smaakbommetjes is dankzij de typische “Pumpkin Spice” kruiden.
(zie recept)

Pumpkin Spice Latte2-1

Geroosterde pompoen met sesamzaadjes, feta

Eens een totaal andere bereidingswijze van pompoen dan de typische puree, eentje waarbij de smaak lekker puur blijft en eentje dat weinig werk vraagt.
(zie recept)

Geroosterde pompoen-1

Marokkaanse Pompoensoep met kokosmelk

Koud herfstig weer vraagt om een hartverwarmend herfstsoepje en wat schreeuwt er meer herfst dan pompoenen. Dus tijd voor een soepje maar niet zomaar een pompoensoepje, wel eentje met enorm veel smaak, power, een beetje pittigheid en als verrassingselement kokosmelk.
(zie recept)

Marrokaanse pompoensoep-1

 

Mini-Pompoencakejes met kaneelglazuur

Pompoen hoeft niet altijd in een hartig gerechtje voorkomen, ook bij iets zoet kan het perfect. Daar zijn deze heerlijk kruidige cakejes met kaneelglazuur een ideaal voorbeeld van.
(zie recept)

pompoencakejes-1

Bombardini met pompoenroomsaus, spekjes en salie

Kort samengevat dit is een pot gevuld met “real comfort food” … pasta, pompoenroomsaus en spekjes. Hoef ik nog meer te zeggen?
(zie recept)

bombardini pompoenroomsaus spekjes-1

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.