Het eerste receptje met pompoen van dit seizoen is een feit, de herfst is dus echt begonnen. Voor is pompoen echt iets typisch voor de herfst, het seizoen dat symbool staat voor heerlijk hartverwarmend “comfort food” en daar is dit gerechtje een ideaal voorbeeld van.
Eenmaal je de pompoen hebt geschild en in stukjes is gesneden wordt het echt makkelijk. Dit receptje leent zich er echt toe om op zondag al voor te bereiden (pompoen schillen, koken en pureren) waardoor je op maandag nog amper werk hebt. En als je ineens genoeg maakt, dan hoef je op dinsdag ook niet veel meer te doen.
Ingrediënten (4 personen)
- 225gr pompoen (geschild en in kleine blokjes gesneden)
- 300 a 400gr pasta (ik gebruikte bombardini)
- 1 sjalot (fijngesneden)
- 1 teentje look (fijngesneden)
- 240ml kipbouillon
- 3 a 4 blaadjes salie (fijngehakt)
- 1kl gedroogde rozemarijn
- 1kl gedroogde tijm
- 1 ei
- 50gr geraspte gruyère kaas
- 125ml room
- 125gr spekblokjes
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Kook de blokjes pompoen in water (ongezouten) tot ze zacht zijn.
Giet af en mix tot een gladde puree.
Meng de pompoenpuree met de fijngehakte salie, rozemarijn, tijm, ei, gruyère en room. Kruid met peper en zout. Zet even opzij.
Verhit een pan (zonder vetstof) en bak hierin de spekjes krokant.
Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.
Verhit een kookpot met een scheutje olijfolie.
Stoof hierin kort de sjalot en en look aan.
Giet hierbij het mengsel van pompoen, roer even en giet de bouillon erbij.
Laat even inkoken tot een dikkere saus.
Giet de pasta af en meng direct met de pompoenroomsaus.
Verdeel de pasta over de borden en werk af met de krokante spekjes.
Serveer direct.
Smakelijk !