Biscuit gevuld met witte chocolade en vanille

biscuittaartjes-met-witte-choc-vanille-ganache-

Jullie hebben het misschien zien passeren op Social Media, ik heb vorige twee weken geleden de baking challenge van Dr. Oetker gewonnen. Ik moet mij nog steeds enkele keren in de ogen wrijven om dit te beseffen, zo blij ben ik ermee. Het is dankzij de “baking challenges” van Dr. Oetker dat ik mijn passie voor bakken en dessertjes heb gevonden, dus deze overwinning is daar een mooie bekroning van.

biscuittaartjes-met-witte-choc-vanille-ganache

De weg naar de overwinning was de eerste 20min misschien een beetje chaotisch met een kleine toets van stress maar eenmaal alles in de oven stond, was het lekker relax.
We kregen drie dagen op voorhand te horen dat we 2 dessertjes moesten maken met vanille, niets meer … ook niet welke ingredienten er allemaal zouden zijn, of materiaal, of er fruit zou zijn en op hoeveel tijd … een waar drama voor de perfectioniste die ik ben :-).
Gelukkig mochten we 2 mensen meebrengen als hulp en we stonden al vlug op 1 lijn wat we wilden maken. Tijdens de autorit naar de challenge, hebben we uitvoerig de ideeën, mogelijkheden en taken verdeeld.

biscuittaartjes-met-witte-choc-vanille-ganache

biscuittaartjes-met-witte-choc-vanille-ganache

Toen we in het atelier van Yves Mattage in Tour & Taxi’s, bijna een halve supermarkt aan ingredienten zagen liggen + we kregen 1h45 de tijd waren we helemaal gerustgesteld. Wat we voor ogen hadden, konden we nu probleemloos maken nl. een Bretoens taartje (dat uiteindelijk een cakeje is geworden) met een vanille frangipane, gebakken appeltjes en vanille sausje + een biscuittaartje gevuld met witte chocolade en vanille.

biscuittaartjes-met-witte-choc-vanille-ganache-

En … AT THE END … WE WON !!!
Zo blij dat we waren! Dankzij mijn topteam en vooral dat laatste taartje was echt “bangelijk” lekker al zeg ik het zelf.
Voor het biscuittaartje zijn we uitgegaan van het receptuur voor bokkenpootjes (het koekje) en de vulling een combinatie van goddelijke witte chocolade en vanille … kwijl kwijl kwijl.
Omdat dit taartje zo’n hit was en heel makkelijk te maken zonder al te veel ingredienten, deel ik dit heel graag met jullie.

biscuittaartjes-met-witte-choc-vanille-ganache-

Ingrediënten biscuit

  • 200gr eiwit (+/- 6 eieren)
  • 225gr suiker
  • 175gr amandelpoeder
  • 175gr poedersuiker
  • 40gr bloem

Extra > spuitzak met spuitmondje + bakpapier

Ingrediënten ganache

  • 400gr witte chocolade
  • 230gr room
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze ganache

Breek de chocolade in kleinere stukjes en doe in een mengkom. Zet even opzij.

Doe de room in een steelpannetje.
Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit, doe bij de room.
Breng de room zachtjes aan de kook (laat niet koken)
Doe de hete room bij de chocolade en roer tot een gladde saus.
Je kan de ganache in de kom laten en zo in de ijskast zetten. Of schep de ganache in een spuitzak (met spuitmondje) dan kan je deze straks makkelijk op het koekje spuiten.
Laat de ganache opstijven, dit duurt enkele uren.

De perfecte opgestijfde ganache is mooi smeerbaar, niet te hard maar mag ook niet uitvloeien.

Bereidingswijze biscuit

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een ovenschaal met een vel bakpapier.
Om makkelijk mooie rondjes te spuiten, kan je best al enkele rondjes uit tekenen. Ik heb 4 met behulp van een rond kommetje van ongeveer 10cm 4 rondjes uitgetekend op het bakpapier. Hou genoeg afstand, het deeg zet nog iets uit tijdens het bakken.

Meng het amandelpoeder en poedersuiker. Zet even opzij.

Klop de eiwitten stijf.
Voeg dan in porties de suiker toe, mix dit nog even goed.
Spatel dan het mengsel van amandelpoeder en poedersuiker onder het opgeklopte eiwit. Meng niet te lang!
Voeg de bloem toe en en meng nog even.
Doe dit mengsel in een spuitzak met mondje. Tip > vul de zak niet direct met al het deeg, dit is niet gemakkelijk om met te werken.
Spuit nu mooie rondjes op het bakpapier. Ik had in totaal 8 biscuitjes die ik heb verdeeld over 2 ovenschalen en apart gebakken.

Bak de biscuitjes ongeveer 25min in de oven. De bovenkant zal lichtjes kleuren en voelt vlug krokant aan maar de bodem duur iets langer voor deze gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens je de biscuitjes van het bakpapier haalt. Tip > zet de ovenschaal op een koude vloer.

Afwerking.

Spuit de ganache op 1 biscuitje en leg hierop een tweede biscuitje, duw iets aan.
Werk af met vers fruit.

1 thought on “Biscuit gevuld met witte chocolade en vanille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.