“There has never been a sadness that can’t be cured by breakfast food”
Een quote die ik in m’n keuken zou willen hangen, eentje waar toch wel wat waarheid in zit.
Ook al wordt het een zware lastige dag, gewoon even rustig ontbijten met een tas koffie doet altijd wonderen.
Voor de een zal een “boke choco” werken, ik hou van iets meer feestelijker in de vorm van pannenkoeken, wafels of wentelteefjes. Vooral deze wentelteefjes doen wonderen als het een zware vermoeiende dag lijkt te worden. Een dikke snee brood even geweekt in een eiermengsel met goed veel kaneel en gemberpoeder voor wat extra pit. En dat daarna mooi goudbruin krokant wordt gebakken. Zalig toch? Zo wil je toch gewoon elke dag wakker worden.
En voor nog wat extra zaligheid een heerlijk compote van appel en gember om af te werken.
Zo hoort een ontbijt te zijn!
Ingrediënten wentelteefjes (4 personen)
- 8 sneetjes (oud) brood
- 3 eieren
- 120ml melk
- 1el honing
- snuifje kaneel
- snuifje gemberpoeder (optioneel)
- vanille essence
- Boter/Olie
Ingrediënten compote appel & gember
- 3 (kleine) appelen
- 1 klein plakje/sneetje gember
- 1/2 citroen
- 50gr honing
- klontje boter
Bereidingswijze
Begin met het maken van de compote.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
Rasp de gember
Verhit een stoofpotje met een klontje boter en doe hierbij de blokjes appel en de geraspte gember.
Stoof de appelen tot moes en voeg dan het sap van een halve citroen toe en de honing.
Hou de compote warm.
Voor de wentelteefjes, klop de eieren met de melk los.
Voeg de honing, kaneel, gemberpoeder en vanille essence toe. Klop nog even los.
Verhit een pan met een klontje boter of scheutje olie. Of als het snel moet gaan, neem 2 pannen.
Dompel een boterham kort in het mengsel van ei en melk. Leg in de pan en bak beide kanten mooi goudbruin.
Serveer de wentelteefjes met de appelcompote en giet er eventueel nog een beetje honing over.
Smullen maar!
PS … heb je dit receptje zelf ook gemaakt?
Laat dan zeker even weten wat je er van vond 🙂
-x- Elien