Wentelteefjes met compote van appel en gember

wentelteefjes appel gember compote-1

“There has never been a sadness that can’t be cured by breakfast food”
Een quote die ik in m’n keuken zou willen hangen, eentje waar toch wel wat waarheid in zit.
Ook al wordt het een zware lastige dag, gewoon even rustig ontbijten met een tas koffie doet altijd wonderen.
Voor de een zal een “boke choco” werken, ik hou van iets meer feestelijker in de vorm van pannenkoeken, wafels of wentelteefjes. Vooral deze wentelteefjes doen wonderen als het een zware vermoeiende dag lijkt te worden. Een dikke snee brood even geweekt in een eiermengsel met goed veel kaneel en gemberpoeder voor wat extra pit. En dat daarna mooi goudbruin krokant wordt gebakken. Zalig toch? Zo wil je toch gewoon elke dag wakker worden.
En voor nog wat extra zaligheid een heerlijk compote van appel en gember om af te werken.
Zo hoort een ontbijt te zijn!

wentelteefjes appel gember compote-1

Ingrediënten wentelteefjes (4 personen)

  • 8 sneetjes (oud) brood
  • 3 eieren
  • 120ml melk
  • 1el honing
  • snuifje kaneel
  • snuifje gemberpoeder (optioneel)
  • vanille essence
  • Boter/Olie

Ingrediënten compote appel & gember

  • 3 (kleine) appelen
  • 1 klein plakje/sneetje gember
  • 1/2 citroen
  • 50gr honing
  • klontje boter

Bereidingswijze

Begin met het maken van de compote.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
Rasp de gember
Verhit een stoofpotje met een klontje boter en doe hierbij de blokjes appel en de geraspte gember.
Stoof de appelen tot moes en voeg dan het sap van een halve citroen toe en de honing.
Hou de compote warm.

Voor de wentelteefjes, klop de eieren met de melk los.
Voeg de honing, kaneel, gemberpoeder en vanille essence toe. Klop nog even los.
Verhit een pan met een klontje boter of scheutje olie. Of als het snel moet gaan, neem 2 pannen.
Dompel een boterham kort in het mengsel van ei en melk. Leg in de pan en bak beide kanten mooi goudbruin.
Serveer de wentelteefjes met de appelcompote en giet er eventueel nog een beetje honing over.
Smullen maar!

PS … heb je dit receptje zelf ook gemaakt?
Laat dan zeker even weten wat je er van vond 🙂
-x- Elien

wentelteefjes appel gember compote-1

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.